Pelé mener Premier Leagues nye stjerne er bedre enn Neymar. Derfor valgte han Manchester City

Gabriel Jesus kan ta Premier League med storm.

BRASILIANSK TRIO: Neymar feirer en scoring med lagkameratene Philippe Coutinho (t.v.) og Gabriel Jesus (t.h) Foto: EPA/Fernando Bizerra/NTB Scanpix
BRASILIANSK TRIO: Neymar feirer en scoring med lagkameratene Philippe Coutinho (t.v.) og Gabriel Jesus (t.h) Foto: EPA/Fernando Bizerra/NTB ScanpixVis mer

(FourFourTwo): I dag ble Gabriel Jesus (19) endelig offisielt klar for Manchester CIty etter at arbeidstillatelsen ble godkjent. Det betyr at han kan spille storkampen mot Tottenham til helga.

Brasilianeren signerte kontrakt med de lyseblå tilbake i august, men ble værende i hjemlandet for å bli ferdig med ligaspillet. Han koster etter rapportene rundt 27 millioner pund (280 millioner kroner).

Tenåringen ønsket først å hjelpe Palmerias til et etterlengtet ligagull. Slik gikk det også. Palmeiras ble brasiliansk mester i fotball for første gang på 22 år i november, mye takket være Jesus, som ble klubbens toppscorer med 12 mål. Han vant den brasilianske Gullballen for prestasjonene.

Han vant også cupen med Palmeiras i fjor og OL-gull med U23-Brasil i august. 19-åringen har på imponerende vis sikret seg spissplassen på A-landslaget og scoret blant annet fem mål på seks VM-kvalifiseringskamper.

Jesus kjemper med selveste Sergio Agüero om den ene spissplassen i Guardiolas favorittsystem, men unggutten kan også spille på flankene.

Stjernestatus i Brasil

Han kan bli en etterlengtet «boost» for Manchester City-spillerne, som har opplevd en del motgang den siste tiden. Det toppet seg med 0-4-tapet for Everton i helga.

Jesus er nok ikke så kjent for mange i England og Norge, men han har en voksende stjernestatus i Brasil. Han har gått fra å være en god spiss i hjemlig liga, til å bli en landslagsspiller som folk ser opp til.

Den brasilianske legenden Pelé har blant annet beskrevet 19-åringen som en bedre spiller enn Barcelonas Neymar. Det er ikke dårlige skussmål.

- Etter å ha sett hva han har gjort i Palmeiras og for Brasil kan jeg si at han blir vår neste nummer 9. Han er en ung gutt, han har nettopp startet, men han er i ferd med å nå langt og han jobber hardt. I neste VM vil vi være veldig fornøyd med angrepet dersom alt går bra, sier Pelé ifølge Sky Sports.

Sky omtaler Jesus som en spiller som får fansen opp av stolen, med sin fantastiske fart og elegante bevegelse, noe som gjør ham livsfarlig en mot en. Hans tekniske finesser vil nok begeistre et kresent Premier League-publikum.

Han er heller ikke redd for den fysiske spillestilen Premier League er kjent for.

- Jeg liker å definere meg selv som en som kjemper på banen. Jeg liker å være aggressiv og forsøker å gå framover. Siden jeg var ung har jeg blitt vant til å spille mot eldre spillere og sterke forsvarere. Jeg er ikke redd for harde taklinger. Jeg ønsker å vinne - og skal sørge for at vi gjør det, sier en selvsikker Jesus i et intervju med FourFourTwo.

- Imponert

Nå ser Jesus fram til å begynne på et nytt eventyr i Manchester, i en lyseblå klubb som allerede har imponert ham.

- Jeg er veldig imponert over størrelsen på klubben, planleggingen, strukturen. Treningsbanen er veldig stor. Jeg liker det virkelig, sier Jesus til klubbens offisielle hjemmeside.

Barcelona og Real Madrid skal ha vært interessert i stortalentet, som i stedet valgte Premier League. Han letter litt på sløret når det gjelder hvorfor valget falt på Manchester City.

Stikkord: Pep Guardiola.

- Hvis du ser bort fra den store størrelsen på klubben som har en lang historie, så er det en klubb som alltid kjemper om titler i turneringer, så det var en viktig faktor. Og jeg valgte City på grunn av manager Guardiola og spillertroppen. Han var den eneste manageren som ringte meg, så jeg var veldig fornøyd med tanke på hvilken manager han er og alt han har gjort, så mitt ønske er å jobbe sammen med ham og lære av ham og spillerne hver dag, sier Jesus.

Gal etter fotball

At Guardiola ringte personlig imponerte brasilianeren, som forteller hva manageren fortalte i telefonen.

- Han sa at han virkelig ville at jeg skulle komme, at jeg ville hjelpe klubben og mine lagkamerater mye, så jeg var fornøyd, og fra det tidspunktet valgte jeg Manchester. Det ble værende i tankene mine at jeg skulle komme hit og hjelpe og lære mye, sier Jesus, som også forteller om førsteinntrykket han har fått av sin nye manager:

- En ting jeg har bitt meg merke i er at han i likhet med meg er gal etter fotball, han lever og ånder fotball 24 timer i døgnet, slik er jeg også. Når jeg ikke spiller fotball, ser jeg på tv eller spiller tv-spill eller noe annet som har med fotball å gjøre.

Spissen forteller at landsmann Fernandinho også overtalte ham til å velge Manchester City.

Jesus har ikke vært i England lenge, og klimaet på balløya kan ikke akkurat sammenliknes med varme Brasil. Akkurat det har Jesus fått kjenne på kroppen.

- Det er veldig kaldt! Veldig kaldt, men det blir man vant til. Det er en ny utfordring, men jeg liker det. Jeg var veldig imponert over byen. Jo mer jeg opplever, jo mer liker jeg det. Jeg har ikke sett alt, men jeg liker det jeg ser, sier Jesus.