Pelé om banankastingen: Storm i tekopp

Bagatelliserer rasisme.

Brasils fotballegende Pelé mener at banankastingen mot Dani Alves er en storm i en tekopp skapt av de sosiale mediene.

Pelés landsmann Dani Alves spiste fra en banan som ble kastet mot ham i en kamp for Barcelona mot Villarreal, og en hel verden hyllet Alves' for hans kule reaksjon mot det mange mente var en åpenbar rasistisk reaksjon.

Men Pelé mener at oppstyret i etterkant er blitt blås ut over alle proporsjoner.

- Det er ikke bare i fotballen at du finner rasisme. Slik har det vært i alle deler av samfunnet i lang tid. I vår tid fikk vi kastet mango og annen frukt mot oss. Det er bare banalt. En fyr kastet en banan. Det er storm i en tekopp, sa Pelé da han snakket under en landbrukskonferanse i den brasilianske byen Riberao Preto fredag.

Alves' landsmann og lagkamerat Neymar var en av dem som lovpriset Alves på Twitter i etterkant. Brasils president Dilma Rousseff var også ute med gode ord om reaksjonen til Alves. (NTB)

- OVERDREVET: Han gløder på sine regelmessige sponsoroppdrag, den gamle verdenseneren Pelé, men banankastingen mot Dani Alves forrige uke, synes han ikke fortjener all oppmerksomheten den har fått. Foto: John Parra / Getty / NTB Scanpix
- OVERDREVET: Han gløder på sine regelmessige sponsoroppdrag, den gamle verdenseneren Pelé, men banankastingen mot Dani Alves forrige uke, synes han ikke fortjener all oppmerksomheten den har fått. Foto: John Parra / Getty / NTB Scanpix Vis mer