Pelé, Puskas, Messi eller Maradona - Hvem er tidenes beste tier?

Utallige ikoniske spillere har brukt den legendariske drakta. FFT kårer de ti beste gjennom historien.

KÅRING: Hvem er best? Foto: FourFourTwo/Haymarket
KÅRING: Hvem er best? Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Denne sesongen har endelig Sergio Agüero fått den viktige nummer 10 drakta i City, men hvilken spiller er den beste tieren gjennom tidene? FFT har sett på de topp ti beste spillerne.

10. Enzo Francescoli

Det er kanskje ingen overraskelse at El Principe – eller Le Prince som han ble kalt da han flyttet til Frankrike – følte seg mest elsket i Argentina. Et land hvor nummer 10 drakta har en legendarisk status.

Da han ble avvist av storklubben Penarol i Montevideo i Uruguay som unggutt, dro Francescoli over grensa til den argentinske klubben River Plate. Der vant han fem ligatitler og Copa Livertadores en gang i løpet av tre forskjellige opphold.

En gang takket han nei til å erstatte Michel Platini i Juventus, men han var i klubber som RC Paris, Cagliari, Torino og Marseille. Den ene sesongen han var i Marseille inspirerte han en annen berømt franskmann, nemlig Zinedine Zidane. Franskmannen var en stor fan av uruguayaneren og har til og med oppkalt sønnen Enzo, etter sitt idol.

Slik som Zizou var Francescoli en playmaker som kunne bruke beina mens han elegant løp over banen. Forskjellen mellom de to er at uruguayaneren var mer produktiv foran mål, med et talent for brassespark og dødballer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer