Pelé tror på Frankrike

Fotballegenden Pelé tror Frankrike vinner EM-gull hvis det blir en finale etter hans hjerte _ hvor angrepsfotballen får råde.

- Thierry Henry og Nicolas Anelka er den hurtigste spissduo i toppfotballen. De sørger for mer fart i angrepet enn Nederland hadde, skriver Pelé i sin spalte i den nederlandske avisen Algemeen Dagblad.

- Det blir et problem for Italia, fortsetter den brasilianske fotballegenden.

- Dessuten har Frankrike en midtbane med masse kvalitet og et solid forsvar. Dersom treneren har mot nok til å bruke Henry og Anelka, kan de med sin fart trekke italienerne ut av posisjon og skape rom for spillere som Zidane og Petit.

Pelé er skuffet over semifinalene i EM, og mener både Portugal og Nederland hadde fortjent en bedre skjebne.

- Semifinalene bød på underholdning og drama, men angrepsfotballen fra tidligere i turneringen fikk vi ikke se. Jeg liker ikke defensiv fotball. Fotball handler om gleden ved scoringer, ikke om redninger på streken, fortsetter Pelé _ og røper nøkterne forventninger foran morgendagens finale i Rotterdam.

- Det blir nok ingen målfest, men jeg tror Frankrike vinner dersom det blir en finale med angrepsfotball. Italienerne har større sjanse dersom det blir en taktisk stillingskrig. Den første halvtimen vil avgjøre, tror Pelé.

KJENNER: Fotballegenden Pelé tror på fransk EM-seier, og bør vite hva han snakker om.