Pelé vil til Norway Cup

CANNES (Dagbladet): - Norway Cup er en fantastisk turnering. Etter min mening en av de beste i verden. Jeg har fått invitasjon og vil sette alt inn på å få tid til å reise til Norge i sommer, sier fotballegenden Pelé.

Fotballegenden Pelé er full av beundring for den tradisjonsrike turneringa når Dagbladet snakker med ham på TV-messa MIP TV i Cannes. Pelé er en opptatt mann, men som han sier: - Det skal mye til dersom jeg ikke stiller i Norway Cup i sommer. Invitasjonen har jeg fått, og dersom jeg har en liten åpning på timeplanen, så kommer jeg selvfølgelig til Oslo. Jeg har også besøkt turneringen før. Den er helt nydelig. Og så utrolig godt organisert, sier Pelé, mens små autografjegere svinser rundt beina hans.

Barnekjær

En liten brite i Arsenal-drakt har tatt med seg sin nyinnkjøpte fotball, for kanskje, kanskje å få Pelés signatur på den. Pelé stryker guttungen over håret og signerer ballen, mens guttens øyne mer og mer likner tinntallerkner. - Hvem er favoritten din, da? Er det Beckham? spør Pelé. Gutten nikker. - Michael Owen er også god? prøver Pelé. Gutten er enig.

- Men hva med Solskjær? spør vi.

Gutten fnyser. - Han spiller ikke på England. Bare på Manchester United. Jeg holder med Arsenal. De andre er drittlag, sier den håpefulle, og Pelé ler.

Pelés cup-drøm

- Turneringer som Norway Cup er flotte for rekrutteringen. Flere brasilianske lag har deltatt i Norway Cup, og de har jo gjort det bra, gliser han, vel vitende om at hans unge landsmenn har driblet seg til både gull og sølv gjennom åra. - Det vi må bli flinkere til i Brasil, er å ikke bare nøye oss med å oppdage talenter, men å ta vare på dem også. Forvalte talent og utvikle det. Derfor drømmer jeg om å starte en liknende fotballturnering i Brasil. Da blir Norway Cup selve malen. Rett og slett fordi den samler unger fra hele verden, fra alle sosiale lag og alle raser. Og så er den utrolig godt organisert. Kanskje jeg må ta en prat med arrangørene for å få noen nyttige tips, slutter Pelé. Hører du, Frode Kyvåg: hvis Pelé ringer, så veit du hva det gjelder.

<B>FORBILDE: - Jeg drømmer om å starte en turnering i Brasil etter mønster av Norway Cup, sier Pelé til Dagbladet.