Pele: - Vi var bedre enn Spania

Brasil-legenden mener lag han selv spilte på var bedre.

BESTE LANDSLAG NOENSINNE? Spania-spillerne feirer EM-triumfen i Madrid. Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag. Foto: REUTERS/Andrea Comas
BESTE LANDSLAG NOENSINNE? Spania-spillerne feirer EM-triumfen i Madrid. Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag.

Selv om en av fotballhistoriens aller største spillere har latt seg imponere over dagens Spania, står han på at de ikke er historiens beste mannskap.

- Hver generasjon har sine preferanser. Men for meg er det ikke tvil om at hvis vi sammenligner, så var definitivt 1970-generasjonen vår bedre.

Pelé har fått oppmerksomhet for flere kommentarer de siste årene. På en pressekonferanse i forkant av finalen i Copa Libertadores, mellom Boca Juniors (Argentina) og Corinthians (Brasil), ble han spurt om uttalelse han kom med om Lionel Messi.

I april sa han nemlig at det brasilianske stjerneskuddet Neymar er bedre enn det argentinske fantomet Lionel Messi. Han forsvarte seg da med at det var urettferdig å sammenligne de to, men la også til:

- Neymar har alt som skal til for å bli den nye Messi eller Maradona. Tenk om han hadde hatt erfaringen til Messi, hvem hadde vært best da?