BESTE LANDSLAG NOENSINNE? Spania-spillerne feirer EM-triumfen i Madrid. Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag. Foto: REUTERS/Andrea Comas
BESTE LANDSLAG NOENSINNE? Spania-spillerne feirer EM-triumfen i Madrid. Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

Pele: - Vi var bedre enn Spania

Brasil-legenden mener lag han selv spilte på var bedre.

Den brasilianske fotballegenden Pelé hevder at Brasils lag fra 1970, som han selv var en del av, var bedre enn Spania er i dag.

Selv om en av fotballhistoriens aller største spillere har latt seg imponere over dagens Spania, står han på at de ikke er historiens beste mannskap.

- Hver generasjon har sine preferanser. Men for meg er det ikke tvil om at hvis vi sammenligner, så var definitivt 1970-generasjonen vår bedre.

Pelé har fått oppmerksomhet for flere kommentarer de siste årene. På en pressekonferanse i forkant av finalen i Copa Libertadores, mellom Boca Juniors (Argentina) og Corinthians (Brasil), ble han spurt om uttalelse han kom med om Lionel Messi.

I april sa han nemlig at det brasilianske stjerneskuddet Neymar er bedre enn det argentinske fantomet Lionel Messi. Han forsvarte seg da med at det var urettferdig å sammenligne de to, men la også til:

- Neymar har alt som skal til for å bli den nye Messi eller Maradona. Tenk om han hadde hatt erfaringen til Messi, hvem hadde vært best da?