Pelle Nilsson solgt til Tyskland

Går til klubb i 2. Bundesliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Så har det altså skjedd».

PER «PELLE» NILSSON
Født:
15.09-1982

Fødested: Harnösand, Sverige

Posisjon: Forsvar

Høyde: 190 cm

Vekt: 85 kg

Sivil status: Samboer

Klubb: TSG 1899 Hoffenheim

Tidligere klubber: IFK Timrå, GIF Sundsvall, AIK og Odd Grenland

Sånn starter en melding på Odd Grenlands hjemmesider i ettermiddag. Det som har skjedd, er at midtstopper Per «Pelle» Nilsson omsider er solgt, etter lang tids spekulasjoner.

- Jeg har hatt en utrolig fin tid i klubben, som har gitt meg minner for livet. I Odd har jeg utviklet meg mye på alle områder, både som menneske og spiller, sier Nilsson til oddgrenland.no.

- Vi vil garantert savne Pelle, både som menneske og spiller, svarer Odd-trener Gaute Larsen.

Ønsket av norsk og svensk seriemester

Men svensken er ikke solgt til Rosenborg, som har vært interessert og som har fått flere bud avvist.

Til slutt ga trønderne opp å sikre seg den elegante forsvareren, og det samme gjelder for de svenske seriemesterne, Elfsborg.

I stedet havner Nilsson, en av fjorårets beste tippeligaspillere, i tyske TSG 1899 Hoffenheim, som spiller i 2. Bundesliga.

Til Tyskland: Per Nilsson har i lang tid ønsket seg bort fra Odd Grenland, og når får han ønsket sitt oppfylt. Foto: SCANPIX
Til Tyskland: Per Nilsson har i lang tid ønsket seg bort fra Odd Grenland, og når får han ønsket sitt oppfylt. Foto: SCANPIX Vis mer

- 15 millioner kroner

Nilsson har skrevet under en fireårskontrakt med tyskerne, og ifølge lokalavisa Varden, ligger prisen trolig rundt 15 millioner kroner.

24-åringen har lenge ønsket seg bort, og da aller helst til en klubb i utlandet, og i dag får han altså ønsket sitt oppfylt.

- Jeg reiser ikke ned der for å være snill på trening. Jeg skal ned å satse hardt, jeg skal dominere på trening og satse alt på å heve både lagets og mitt eget nivå som spiller, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer