FERDIG: Manuel Pellegrinis dager som Real Madrid-sjef er ikke overraskende talte. Chileneren fikk i dag sparken av klubbpresident Florentino Perez, som trolig vil presentere José Mourinho som erstatter i løpet av nærmeste framtid. Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul White
FERDIG: Manuel Pellegrinis dager som Real Madrid-sjef er ikke overraskende talte. Chileneren fikk i dag sparken av klubbpresident Florentino Perez, som trolig vil presentere José Mourinho som erstatter i løpet av nærmeste framtid. Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul WhiteVis mer

Pellegrini fikk sparken i Real Madrid

Veien ryddet for Mourinho.

|||

(Dagbladet): Manuel Pellegrini ble ansatt av Real Madrids forrige president Ramon Calderón, og sto i så måte alltid i faresonen for å bli fjernet av mannen som simpelthen elsker å knytte til seg fotballverdenens største navn, Florentino Perez.

Etter at det spanske hovedstadslaget endte sesongen uten nye pokaler i skapet under Pellegrinis ledelse, hadde president Perez det påskuddet han trengte for å fjerne chileneren fra jobben.

Onsdag vedtok styret i Real Madrid å sparke den tidligere Villarreal-sjefen for å rydde plass for José Mourinho, som forsåvidt allerede har ansatt seg selv. I kveld bekreftet Perez det alle har visst siden Mourinho tok et emosjonelt farvel med spillere, støtteapparat, klubbledelse og supportere i Inter i etterkant av triumfen mot Bayern München i Champions League-finalen; Pellegrini skal ut, og Mourinho skal inn.

- Vi er overbevist om at vi trenger friske impulser, og er like overbevist om at José Mourinho er mannen som kan gi oss det, sa Perez under en pressekonferanse i etterkant av styremøtet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Seks trenere på 2,5 år
Det er på ingen måte første gang at Real Madrid skiller lag med trenere under Perez' tid i klubben. I løpet av de siste to og et halvt årene av hans forrige presidentperiode, var det ikke mindre enn seks trenere som fikk prøve seg i jobben, men sluttet av ulike årsaker.

To ligatitler og to triumfer i Champions League på fire sesonger var ikke godt nok for den nåværende spanske landslagssjefen Vicente Del Bosque til å få fornyet kontrakten med Real Madrid. Etterfølgeren Carlos Queiroz ble fjernet etter én sesong. José Antonio Camacho sa opp etter bare noen måneder. Camachos assistent Mariano García Remón var aldri ment å være noe annet enn en midlertidig løsning. Mens Vanderlei Luxemburgo «magiske triangel-formasjon» var alt annet enn magisk, og brasilianeren måtte ta sin hatt og gå etter et ydmykende tap i «El Clasico».  Juan Ramón López Caro overlevde riktignok de to månedene kravstore Perez hadde igjen som president, men forsvant den påfølgende sommeren da Fabio Capello overtok.

REALS STERKE MANN: Manuel Pellegrini var ikke Florentino Perez' mann. Derfor var det ikke overraskende at Real Madrids mektigste mann kvittet seg med chileneren. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
REALS STERKE MANN: Manuel Pellegrini var ikke Florentino Perez' mann. Derfor var det ikke overraskende at Real Madrids mektigste mann kvittet seg med chileneren. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET Vis mer

Det er med andre ord et vanvittige forventningspress som hviler på Mourinhos skuldre den dagen han overtar for Pellegrini på Santiago Bernabeu.

- Umulig å fortsette
Real Madrid har ennå ikke kommet til enighet med Inter om å frigi Mourinho, som angivelig har en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate Milano mot en kompensasjon på 16 millioner euro til klubben portugiseren ledet til en fantastisk trippeltriumf denne sesongen.

Verken Perez eller Mourinho selv mister nattesøvnen på grunn av det. Sistnevnte sier det er «umulig» å fortsette som Inter-trener.

— Det er umulig. Jeg er på ferie, og etterpå skal jeg jobbe i Spania. Det er ikke ordnet opp med Inter, men det vil ikke by på problemer, sier Mourinho.

FERIE, SÅ SPANIA: José Mourinho ble fotfulgt av journalister i Milano i dag. Portugiseren sier det er umulig å fortsette som Inter-trener, og tar nå ferie for så å overta Real Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni
FERIE, SÅ SPANIA: José Mourinho ble fotfulgt av journalister i Milano i dag. Portugiseren sier det er umulig å fortsette som Inter-trener, og tar nå ferie for så å overta Real Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni Vis mer