GLADGUTT: Manchester City-manager Manuel Pellegrini ble hyllet av spillerne sine etter at seriegullet ble sikret i går. Nå vil han ha mer. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
GLADGUTT: Manchester City-manager Manuel Pellegrini ble hyllet av spillerne sine etter at seriegullet ble sikret i går. Nå vil han ha mer. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

Pellegrini nekter å si seg fornøyd med City

- Det er veldig viktig.

Manuel Pellegrini smilte bredt da Manchester City sikret Premier League-gull søndag. Men chileneren er ikke fornøyd med hva blåtrøyene har gjort denne sesongen.

City fullførte en solid Premier League-sesong med å slå West Ham 2-0. De la Liverpool to poeng bak seg og Chelsea ytterligere to poeng bak der igjen.

Til tross for at City-spillerne kunne feire trofeet sammen med fansen søndag kveld, ser ikke Pellegrini tilbake på sesongen med det samme smilet. For han er ikke fornøyd.

- Store lag kan ikke være fornøyde om de bare får en tittel. Det er veldig viktig. Vi feirer i dag og på mandag, men fra tirsdag forbereder vi oss til neste sesong. Denne klubben og disse spillerne fortjenere flere titler, sa Pellegrini ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Tilvenningsfase Chileneren kom til City i juni fra trenerjobben i spanske Málaga. Han ble søndag den første treneren fra et annet kontinent enn Europa som leder et lag til Premier League-gull.

Han innrømmer at veien har vært kronglete, selv om det nå har blitt suksess i både ligacupen og i serien.

- Det har ikke vært lett for meg å venne seg til engelsk fotball. Men jeg har hatt ansvaret for en veldig sterk tropp, sa Pellegrini.

Før han ledet Málaga har Pellegrini sittet ved roret iblant andre Real Madrid, River Plate og San Lorenzo.

Blir store i fremtiden Manchester City-kaptein Vincent Kompany har samme holdning som sin chilenske sjef. Han håper og tror at City ikke gir seg nå - at flere titler skal hentes til Etihad de kommende årene.

- Jeg tror Manchester City er en klubb som vil påvirke fremtiden, sa belgieren.

- Vi bygger en klubb, ikke bare et lag. Fortiden er fortid - nå bygger vi for fremtiden. Jeg føler at vi må bli bedre, og det skal vi bli neste år.

(NTB)