Pellegrini nekter å støtte tabbe-Hart offentlig

- Du må spørre selv hvordan selvtilliten hans er, sier City-manageren.

 LITE HAPPY:  Manchester City-manager Manuel Pellegrini er etter sigende lite fornøyd med Joe Harts opptredener denne sesongen. FOTO: REUTERS / Eddie Keogh
LITE HAPPY: Manchester City-manager Manuel Pellegrini er etter sigende lite fornøyd med Joe Harts opptredener denne sesongen. FOTO: REUTERS / Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): Manchester Citys sisteskanse Joe Hart, har hatt en alt annet enn enkel start på sesongen for seriemesterne fra 2011/12.

Den engelske landslagsmålvakten har allerede tabbet seg ut ved flere anledninger denne høsten, blant annet i Champions League-oppgjøret mot Bayern München i starten av oktober, hvor han måtte ta på seg mye av skylda for to av tre baklengsmål i 1-3-tapet på Etihad.

26-åringen måtte også ta ett av målene på sin kappe, i det smått sensasjonelle 2-3-tapet borte mot Cardiff i Premier Leagues andre serierunde.

Man skulle tro at de fleste lærer av sine feil, men i søndagens storoppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge skjedde det igjen.

Serverte Torres Hart stormet mot en tilsynelatende enkel ball utenfor Citys sekstenmeter for å klarere med hodet, bare sekunder før klokka bikket 90 minutter. Midtstopper Matija Nastasic kom imidlertid først på lærkula, og forsøkte å heade ballen inn til en allerede utrustende Hart.

Ballen gikk dermed rett forbi sisteskansen, og Fernando Torres fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1 og seiersmålet for blåtrøyene.

Etter kampen var det en lite fornøyd Manuel Pellegrini som møtte pressen. På spørsmål om sin engelske sisteskanses innsats, svarte han kryptisk:

 OJ, DA:   En real kommunikasjonssvikt mellom City-målvakt Joe Hart og midtstopper Matija Nastasic, sørget for at Fernando Torres enkelt kunne sette inn seiersmålet for Chelsea i søndagens storoppgjør på Stamford Bridge. Det var ikke første gang Citys sisteskanse var i begivenhetenes sentrum i negativt fortegn denne sesongen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK.
OJ, DA: En real kommunikasjonssvikt mellom City-målvakt Joe Hart og midtstopper Matija Nastasic, sørget for at Fernando Torres enkelt kunne sette inn seiersmålet for Chelsea i søndagens storoppgjør på Stamford Bridge. Det var ikke første gang Citys sisteskanse var i begivenhetenes sentrum i negativt fortegn denne sesongen. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK. Vis mer

- Jeg gjør analysen med spillerne, ikke pressen. Du må spørre selv hvordan selvtilliten hans er, sa City-manageren ifølge The Guardian.

- Vi har selv hatt ansvaret Til tross for en ny tabbe-kamp, var det likevel ikke bare Hart som fikk gjennomgå av Pellegrini etter søndagens forsmedlige nederlag på «brua».

Etter først å ha refset Chelsea-manager José Mourinho for måten han jublet på etter Torres' avgjørende scoring i sluttminuttene, var den tidligere Real Madrid-manageren raskt ute med å kritisere sitt eget lag for alle poengtapene på bortebane denne sesongen.

- Vi taper poeng unødvendig. Vi fortjente ikke de tre tapene vi har hatt borte, men realiteten er at vi har tapt dem, og vi har selv hatt ansvaret for målene de andre lagene har scoret på oss, sa Pellegrini, som kan pynte på bortestatistikken allerede onsdag, når han tar med seg sine utvalgte til St. James' Park og Newcastle i ligacupens fjerde runde.

 YDMYKET:  Mot Bayern München i runde to av årets Champions League, lot Hart seg lure av et ikke alt for velplassert og hardt skudd fra Arjen Robben. 26-åringen var heller ikke patent da Franck Ribéry skjøt med løskrutt fra omkring 20 meters hold tidligere i kampen, som til slutt endte 3-1 til de tyske mesterne. FOTO: AP Photo / Jon Super
YDMYKET: Mot Bayern München i runde to av årets Champions League, lot Hart seg lure av et ikke alt for velplassert og hardt skudd fra Arjen Robben. 26-åringen var heller ikke patent da Franck Ribéry skjøt med løskrutt fra omkring 20 meters hold tidligere i kampen, som til slutt endte 3-1 til de tyske mesterne. FOTO: AP Photo / Jon Super Vis mer