Pellegrini offisielt klar for Manchester City

- Jeg er veldig fornøyd, sier treneren selv.

MØTES IGJEN: Pellegrini og Mourinho (med ryggen til) hilser på hverandre før en kamp mellom Real Madrid og Málaga tidligere i år. Nå møtes de igjen, denne gang i Premier League. Foto: Reuters / Susana Vera / NTB scanpix
MØTES IGJEN: Pellegrini og Mourinho (med ryggen til) hilser på hverandre før en kamp mellom Real Madrid og Málaga tidligere i år. Nå møtes de igjen, denne gang i Premier League. Foto: Reuters / Susana Vera / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Manchester City er glade for å kunne annonsere utnevnelsen av Manuel Pellegrini som førstelagets manager.

Det skriver klubben i en uttalelse på sin egen hjemmeside i dag.

Utnevnelsen kommer ikke som et sjokk, for Pellegrini har vært sterkt linket til klubben i det siste.

- Jeg har en muntlig avtale med Manchester City, sa han selv i slutten av forrige måned.

Nå er avtalen bekreftet av klubben selv. Han tar over som manager den 24. juni og signerer en treårskontrakt med det lyseblå laget fra Manchester.

- Jeg er veldig fornøyd med å kunne ta på meg denne spennende oppgaven. Klubben har en klar visjon, både på og av banen, og jeg ønsker å kunne bidra i stor grad, sier Manuel Pellegrini.

Også styreformann Khaldoon Al Mubarak var fornøyd med at overgangen til Pellegrini har gått i orden.

- Manuel er en veldig erfaren og suksessrik manager, noe han har bevist, sier han.

Han har tidligere uttalt at Pellegrini vil blitt møtt med høye forventninger. Manageren får nemlig i oppgave å vinne alt.

Pellegrini har over 25 års erfaring som manager, og de siste ni årene har han tilbragt i Spania. Der har han ledet Villarreal, Real Madrid og nå senest Málaga.