Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pellegrini risikerer utestengelse etter å ha hånet svenske

Raste mot Jonas Eriksson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City-manager Manuel Pellegrini mener dommer Jonas Eriksson ødela tirsdagens mesterligamøte med Barcelona.

Eriksson viste ut City-forsvarer Martín Demichelis for felling av Lionel Messi etter 53 minutter. Barcelona fikk også straffespark, som Messi satte i mål. I siste minutt økte Dani Alves til 0-2. Det gir City et rimelig håpløst utgangspunkt før returkampen i Barcelona.

- Jeg mener det avgjorde kampen, sa Pellegrini om straffesparket.

Oppsøkte dommeren - Før han blåste for straffe, hadde det vært en takling på Jesús Navas da han (Eriksson) bare sto tre meter unna spilleren. Så det måtte han ha sett uten problemer. Helt fra starten av følte jeg at dommeren ikke behandlet lagene likt. Det var ikke straffe mot Demichelis, for det skjedde utenfor sekstenmeteren, freste City-manageren.

Etter kampen oppsøkte Pellegrini den svenske pipeblåseren.

- Bare for å fortelle ham at han hadde avgjort kampen. Han må være veldig glad, for han avgjorde kampen. Han dømte for Barcelona fra start til slutt, sa Pellegrini.

Dårlig idé med svenske Chilenerens tirade mot Eriksson bare fortsatt.

- Jeg mener det ikke var noen god idé med en svensk dommer i så viktig kamp, og attpåtil en dommer som har gjort en så stor feil mot Barcelona (i en tidligere kamp).

- Jeg mener det er viktigere fotballnasjoner enn Sverige i Europa. Det var en stor kamp mellom to viktige klubber. Jeg mener at du nok trenger en dommer med mer erfaring i en slik kamp. Den største tabben var å sette opp en dommer som ødela for Barcelona i gruppespillet. Den samme dommeren dømte Barcelona - Milan, og han gjorde en stor feil i Barcelonas disfavør. I dag rettet han opp det, sa Pellegrini.

UEFA liker neppe dommerkritikken fra City-sjefen. Det kan gå mot karantene for den frittalende chileneren.

Med 2-0 på bortebane har Barcelona tatt et langt steg mot kvartfinale i mesterligaen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!