Pellegrini-tabbe kan ha kostet City gruppeseieren

Visste ikke at de bare trengte ett mål til.

(Dagbladet): Manchester City overrasket mange ved å ta en sterk borteseier mot Bayern München i går kveld.

Etter at Bayern fikk en tidlig 2-0-ledelse, snudde City kampen med mål fra David Silva, Kolarov og Milner.

Bayern, som hadde virket så suverene så langt i Champions League, sto plutselig i fare for å havne på andreplass i gruppa. Hvis City hadde scoret et mål til, ville de vært foran Bayern på innbyrdes oppgjør, etter at Bayern vant 3-1 i Manchester tidligere i høst.

Det visste imidlertid ikke City-manager Manuel Pellegrini.

Ingen Agüero På benken satt Sergio Agüero, Citys toppscorer. Mange ventet at han skulle komme inn for å kunne sette inn det avgjørende målet, men argentineren forble en ubenyttet reserve. Isteden ble spisskollega Edin Dzeko byttet ut til fordel for midtbanespiller Jack Rodwell rett før slutt.

Da Pellegrini ble spurt om dette etter kampen, virket det som han trodde City hadde trengt to mål til.

- Jeg hadde bare byttet inn Agüero hvis vi hadde gått opp til 4-2. Det er viktig å vinne gruppa, men ikke så viktig. Arsenal på lørdag er viktigere enn denne kampen. Det er vanskelig å vinne med tre mål, sa Pellegrini til Sky Sports etter kampen, ifølge Daily Mail.

Heller ikke City-kaptein James Milner hadde vært klar over at City kun trengte et mål, og sa at laget trodde de trengte 5-2 for å vinne gruppa.

Tøff motstand venter Sky Sports' ekspertkommentatorer Greame Souness og Jamie Carragher var forbauset over Pellegrini.

- Jeg tror ikke han forstår målforskjellen her. Det må være sesongens rareste bytte å bytte Dzeko, som er spiss, med Rodwell, som i beste fall er en offensiv midtbanespiller, sa Souness.

- Han må vite at han ikke kan møte noen engelske lag, og de andre gruppevinnerne kan bli virkelig tøffe, la Carragher til.

Både Arsenal og Chelsea ligger an til å vinne sine grupper, i tillegg til at Manchester United vant sin gruppe i går.

Da gjenstår det bare fire mulige motstandere for City, og ingen av dem er det man ville karakterisert som lette: Real Madrid, Barcelona, Paris St. Germain og Atlético Madrid.

TABBE: Manuel Pellegrini var ikke klar over at Manchester City kun var et mål unna å vinne gruppa. Foto: Tom Hevezi / EPA / NTB Scanpix
TABBE: Manuel Pellegrini var ikke klar over at Manchester City kun var et mål unna å vinne gruppa. Foto: Tom Hevezi / EPA / NTB Scanpix Vis mer