Pellegrinis oppgave i City: Å vinne alt

Klubbens styreformann klar i sin tale.

NY CITY-TRENER?: Manuel Pellegrini blir trolig presentert som ny manager i Manchester City innen kort tid. Klubbens stryeformann har allrede lagt fram høye krav for chileneren. Foto: EPA/Daniel Perez
NY CITY-TRENER?: Manuel Pellegrini blir trolig presentert som ny manager i Manchester City innen kort tid. Klubbens stryeformann har allrede lagt fram høye krav for chileneren. Foto: EPA/Daniel PerezVis mer

(Dagbladet): Etter at det ble klart at Roberto Mancini var ferdig som trener i Manchester City forrige måned, ble Manuel Pellegrini raskt utpekt som italienerens etterførlger.

Den britiske avisa Guardian hevder at Pellegrini blir presentert som ny City-trener på mandag. I tillegg har klubbens styreformann Khaldoon al-Mubarak kommet med et lite sjenert krav til chileneren.

- Målet er å vinne hver turnering vi deltar i. Det er ganske enkelt målet. Det er ambisiøst, men vi har en organisasjon og et lag som kan ta oss dit, sier han i et intervju på klubbens hjemmesider.

- Skal vinne igjen Roberto Mancini tok i fjor City til sitt første seriegull på 44 i år i engelsk liga og til seier i FA-cupen i 2011. I år ble en trofèløs sesong for Manchester-klubben.

- Vi har vunnet Premier League før, vi vet hva det koster å vinne og vil gjøre det igjen. Vi har vunnet FA-cupen før og vi kan gjøre det igjen, fortsetter al-Mubarak.

Klubben har heller ikke fått det helt til i Champions League. I år røk de ut av gruppespillet.

- I denne klubben handler det om å vinne. Det er derfor sjeik Mansour er her, det er derfor jeg er her, og derfor spillerne er her. Vi vil ha en suksessfull klubb som vil konkurrere i toppen, hvert eneste år, i hver eneste turnering vi deltar i. Vi har ikke hatt suksess i Europa og Champions League, og det er ingen tvil om at vi har mye å forbedre oss på der, sier al-Mubarak.

AMBISIØS: Manchester Citys styreformann Khaldoon al-Mubarak (venstre) sier at klubbens mål er å vinne hver eneste turnering de deltar i. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
AMBISIØS: Manchester Citys styreformann Khaldoon al-Mubarak (venstre) sier at klubbens mål er å vinne hver eneste turnering de deltar i. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer