Sprint i Lahti 2018

Pellegrino ble for sterk på sprinten: To norske på tredje- og fjerdeplass

Johannes Høsflot Klæbo måtte se seg slått av Federico Pellegrino og Gleb Retivykh. Sindre Bjørnestad Skar fulgte rett bak. Til tross for bronse, vinner Klæbo sprintcupen.

TUNGT: Pellegrino ble for sterk for Klæbo denne gangen. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
TUNGT: Pellegrino ble for sterk for Klæbo denne gangen. Foto: Fredrik Varfjell / BildbyrånVis mer

(Dagbladet/NTB): To norske herrer var klare for sprintfinalen denne lørdagen i Lahti. Det var Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar. Klæbo viste muskler allerede i prologen, og tok seg lett videre til finalen.

Langrennsekspert Torgeir Bjørn mente allerede etter prologen at det lå an til en maktkamp mellom Pellegrino og Klæbo.

- Klæbo er suveren i prologen, men det er et todelt løp. Han starter veldig bra og drar ifra Pellegrino, men så gjør han et par småfeil som gjør at Pellegrino tar innpå. Det kommer til å bli en maktkamp mellom de to, sa Bjørn til NRK.

Slik ble det ikke helt. Pellegrino ble for sterk, men også Gleb Retivykh kom foran Klæbo. Sindre Bjørnestad Skar imponerte med å følge Klæbo tett, men det holdt med nesten. Klæbo fikk bronse.

Etterpå satt Bjørnestad Skar igjen med en blandet følelse.

– Det er den desidert beste sprinten jeg har gått i år, men samtidig kom jeg først inn på stadion og burde helt klart vært topp tre. Kanskje vunnet. Det er litt sånn begge deler, men Pellegrino var smart der og jeg litt dum, sa Skar til NRK.

- Utladning

I forkant av rennet fortalte Klæbo til NRK at han var sliten etter OL, og tok derfor noen dager fri fra langrenn.

Det har vært en utladning, det har det. Det har nok bare blitt et par langrennsturer etter OL. Jeg har gjort litt annet, som å kjøre alpint og gått på skøyter, sa Klæbo.

– Det blir nok tøft å gå i dag, men jeg gleder meg. Jeg må ut i krigen igjen og samle viktige verdenscuppoeng. Det er helt opp til meg selv om det her skal gå. Jeg må bare gjøre det jeg har gjort til nå, lå han til.

Vant sprintcupen

Det er to sprintkonkurranser igjen, men det er ikke spenning rundt hvem som vinner sprintcupen. Selv var ikke Klæbo klar over at han lørdag sikret seg den lille krystallkula.

– Å? Det visste jeg ikke. Takk for det. Det er da et lyspunkt. Det hjelper litt, men det var ikke noe sprut i dag. Prologen var bra, men ellers var det litt dødt, sa Klæbo til NRK.

– Jeg er glad dette ikke var OL. Pellegrino var uansett altfor sterk. Jeg hadde ikke noe å svare med. Da må man ta til takke med tredjeplass, og jeg smiler likevel ganske bredt, sa han videre.

Onsdag er det bysprint i Drammen. Den er i klassisk stil, og der vil Klæbo være soleklar favoritt. Han har ikke tapt et eneste klassisk sprintrenn i verdenscupen denne sesongen.

Kvartfinalen

Johannes Høsflot Klæbo ble slått av Federico Pellegrino i første heat i kvartfinalen, men de to løperne viser at de har god kontroll hele veien.

Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen vinner sine heat og gikk enkelt videre til semifinalen.

Eirik Brandsdal, Finn Haagen Krogh, Pål Tefre og Pål Golberg røk ut i kvartfinalen. Pål Tefre var bare tideler fra å gå videre til semifinale.

– Det var utrolig kjipt. Jeg følte jeg var med, og jeg vet jeg er god nok til å gå videre. Det er litt tøffere her enn det jeg er vant til hjemme, sier Tefre til NRK.

Maktkamp

Klæbo var sterk allerede i prologen.

Franske Baptiste Gros fulgte nærmest den norske OL-vinneren, men ble slått med 1,23 sekunder. Italienske Federico Pellegrino ble nummer tre.

Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre var nest best av de norske på henholdsvis sjuende- og åttendeplass. Tre plasser lenger ned på resultatlista fulgte Eirik Brandsdal.

Samtlige norske videre

Klare for kvartfinale var også Finn Hågen Krogh (14.-plass), Pål Golberg (20.-plass) og Emil Iversen (26.-plass). Sondre Turvoll Fossli valgte å stå over denne sprinten i Lahti.