Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge mislykkes i lagsprinten i Dresden

Pellegrino parkerte Klæbo og Norge igjen

Johannes Høsflot Klæbo fikk et blytungt utgangspunkt ved siste veksling og klarte ikke å ta Norge til mer enn en 5.-plass i søndagens lagsprint i tyske Dresden. Heller ikke kvinnene klarte å henge med i sin lagsprint.

SEIER: Italienske Federico Pellegrino spurtet inn til sin andre seier på to dager. Denne gangen gikk han lagsprint for hjemlandet. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
SEIER: Italienske Federico Pellegrino spurtet inn til sin andre seier på to dager. Denne gangen gikk han lagsprint for hjemlandet. Foto: AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klæbo og Kasper Stadaas lå lenge godt an i finalen, men sistnevnte sprakk litt på sin siste etappe. Dermed ble Klæbo sendt ut som sistemann av ti løpere. Det skilte da 3,7 sekunder opp til Sveriges førstelag.

Som ventet klarte Klæbo å avansere flere plasser i feltet, men det var for langt opp til å melde Norge på igjen i pallkampen.

Seieren gikk til Italias førstelag. For annen dag på rad kunne Federico Pellegrino juble. Den regjerende sprintverdensmesteren slo lørdag Klæbo på oppløpet i den individuelle sprinten. Han vant lagsprinten sammen med Dietmar Nöckler.

Norge var i mål 1,9 sekunder bak den italienske vinnertiden.

I semifinalen gikk Klæbo og Stadaas komfortabelt videre. De var best i det som var det klart raskeste heatet. Norges 2.-lag, som besto av Pål Trøan Aune og Even Northug, klarte ikke å avansere til finalen.

Duoen endte på femteplass i det andre semifinaleheatet. De var seks hundredels sekund unna tiden som ga den siste «lucky loser»-billetten.

Ikke i nærheten

På kvinnesiden stilte Norge også med to lag, men ingen av dem klarte å ta seg til finalen. Som under den individuelle bysprinten dagen før var de norske jentene langt unna å markere seg.

Norges 1.- og 2.- lag endte på åttende- og niendeplass i den andre semifinalen. De var sjanseløse på avansement.

Mari Eide og Tiril Udnes Weng gikk for det norske førstelaget, mens annetlaget besto av Amalie Haakonsen Ous og Lotta Udnes Weng.

Flere av Norges sterkeste sprintere på kvinnesiden tok ikke turen til Tyskland i helgen. Regjerende sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla ble igjen hjemme på grunn av en forkjølelse.

Finaleseieren gikk til Sveriges 2.-lag, som vant foran det svenske førstelaget. Seiersjentene var Ida Ingemarsdotter og Maja Dahlqvist.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!