Pellerud: - Det blir nesten som å møte venner

Men i morgen glemmes vennskapet.

RIVALERI: Even Pellerud har et langt og historierikt forhold til Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RIVALERI: Even Pellerud har et langt og historierikt forhold til Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Even Pellerud hadde med seg Ingvild Stensland og Maren Mjelde på dagens pressekonferanse. Landslagssjefen forteller at han ser frem til finalen, og at tysk motstand er spesielt interessant.

- Tyskland er spesielt spennende. Ikke bare fordi jeg har møtt dem i gruppespillet, men jeg har en lang historie mot dem helt tilbake til 90-tallet. Det er et lag vi respekterer og har lange tradisjoner med, sier han.

Pellerud vil gå så langt som å kalle det et vennskap, men forsikrer om at det ikke vil komme i veien i morgen.

- Det har vært tette koblinger mellom Tyskland og norge over flere tiår. Det blir nesten som å møte venner. Men nå må vi glemme «gode gamle dager» og kjempe om trofeet, sier han.

- Er ikke bekymret Det har vært et hardt program for Norge. Tyskland har fått en hviledag mer, og i tillegg måtte de norske jentene ut i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse i sin semifinale mot Danmark. Sjefen er likevel ikke bekymret for slitne bein.

- Vi skal trene nå og det kommer til å gi oss noen svar rundt den fysiske situasjonen. Disse jentene er i god form og har hatt to hviledager. Viktigst av alt er at det mentale er på plass. Jeg er ikke bekymret for slitne bein, sier Pellerud

Kaptein Stensland er heller ikke stresset over lite hvile, og forsikrer om at hun er klar for i morgen.

- Beina mine er bra, sier hun med et smil.

- Alltid godt å slå Tyskland Stensland bygger også opp om det langvarige rivaleriet de to lagene imellom. Gruppeseieren mot tyskerne bekreftet bare at Norge fortsatt hører hjemme i det fineste selskapet.

- Det betyr mye for oss å være tilbake blant de beste. Vi har jobbet hardt, og det betyr veldig mye for oss. Det er alltid godt å slå Tyskland - jeg har ikke gjort det så ofte. Det gir oss selvtillitt og vi gleder oss til å møte dem igjen.

Mjelde sier seg enig med sin lagkaptein.

- Det er første gangen jeg har slått Tyskland, så hvorfor ikke gjøre det igjen. Det blir viktig å få det første målet, men i morgen er det viktigste så enkelt som å score mer enn Tyskland, avslutter hun.