GIR SEG: Even Pellerud er ferdig som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget. Foto: THE CANADIAN PRESS/Sean Kilpatrick
GIR SEG: Even Pellerud er ferdig som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget. Foto: THE CANADIAN PRESS/Sean KilpatrickVis mer

Pellerud ferdig som landslagssjef

Finjord overtar.

(Dagbladet): Even Pellerud trekker seg som landslagssjef, melder NFF i formiddag. Etter det Dagbladet erfarer, vil assistenttrener Roger Finjord ta over roret.

Pellerud gir seg fordi han mener at kvinnelandslaget har en bedre sjanse til å komme seg til OL uten ham som landslagssjef.

- Laget må løfte seg et hakk for å klare det. Jeg har ikke lenger den energien som skal til for å legge inn de ekstra føringer som kreves. Da er det eneste riktige å overlate jobben til noen annen, sier Pellerud.

Etter å ha røket ut mot England i VM, ble ikke Norge blant de tre beste europeiske lagene i mesterskapet. Dermed må fotballjentene gjennom en kvalifisering mot Sverige, Sveits og Nederland i mars neste år for å prøve å kvalifisere seg til OL.

OL-kvalifisering - Vi har en herlig gjeng med spillere, et godt støtteapparat og et forbund som satser hardt på oss. Forholdene ligger til rette for at vi skal klare å ta nye steg, sier Pellerud.

62-åringen har hatt suksess som landslagssjef. Blant annet tok han kvinnelandslaget til EM-sølv i Sverige for to år siden. Laget leverte også en solid VM-kvalifisering.

- Even har gjort en solid jobb som landslagssjef. Vi fikk det løftet vi håpet på. Så er vi alle enige om at VM ikke ble slik vi hadde ønsket. Da trengs det en topp motivert trener for å løfte laget igjen, sier Nils Johan Semb i pressemeldingen.

- Vemodig Landslagskaptein Trine Rønning sier avgangen er vedmodig.

- Even har vært med lenge, og vi har hatt ei lang og fin reise. Vi har opplevd mye sammen, sier Trine Rønning til Dagbladet.

Hun legger til at Pelleruds avgjørelse ikke kom som noen stor overraskelse på henne.

- Jeg tror nok særlig VM på hans «hjemmebane» i Canada ble en stor skuffelse for ham, sier hun.

- Hva trenger dere nå?

Presenteres i formiddag - Vi må ha en sjef som kan bygge videre på det store potensialet som finnes i dette laget. Vi må ha inn en som kan tenke både langsiktig og kortsiktig.

- På kort sikt handler det jo om OL-kvaliken i mars. Den blir utrolig viktig, og allerede i september starter EM-kvaliken. Vi har noen svært viktige måneder foran oss, sier Trine Rønning.
Pellerud har trent kvinnelandslaget siden 2012. I 2013 ledet han laget til EM-sølv i sin annen periode som landslagssjef. Første gang han var sjef for kvinnelandslaget var fra 1989 til 1996.

Den nye landslagssjefen blir presentert på Ullevaal klokka 12 i dag.

NY LANDSLAGSSJEF: Roger Finjord, som var assistenttrener under Even Pellerud..
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY LANDSLAGSSJEF: Roger Finjord, som var assistenttrener under Even Pellerud.. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer