FORNØYD: Even Pellerud  så mye positiv i kampen mot Sveits. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORNØYD: Even Pellerud så mye positiv i kampen mot Sveits. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Pellerud fikk mange svar da kvinnelandslaget tapte

Fornøyd landslagssjef.

Norges kvinnelandslag i fotball fikk en vekker da Sveits vant 3-1 i lørdagens landskamp. Even Pellerud så lyspunktene.

 - Man får en del svar selv om man taper, og jeg fikk en del klare svar i dag også, sa Pellerud til fotball.no før den siste landskampen på nesten to måneder. Når troppen samles igjen, er det bare en drøy måned til EM i Sverige.

Norge fikk en dårlig start lørdag. Det var spilt mindre enn to minutter da hjemmelaget tok ledelsen. Ada Hegerberg hadde en stor sjanse til å utligne, men keeper reddet mesterlig. I stedet doblet Sveits ledelsen, og Norge greide aldri å komme à jour.

Ada Hegerberg reduserte riktig nok rett før pause, og Ingvild Isaksen hadde muligheten til å utligne på straffespark tidlig i annen omgang. Hun skjøt utenfor, og det var i stedet hjemmelaget som fastsatte resultatet på straffespark etter at keeper Silje Vesterbekkmo felte en motspiller.

Etter å ha vunnet en turnering i Kina i januar og tatt 3.-plassen i Algarve Cup i mars kom Pelleruds lag ned på jorda.

- Det var en kamp hvor det lugget fra start. Et tidlig baklengsmål gjorde at vi kom på hæla. Vi gjorde et helhjertet forsøk på å komme tilbake, og vi hadde fortjent det ut fra spill og sjanser, sa Pellerud.

- Det kunne sett annerledes ut hvis vi hadde fått 2-2, men den siste delen av annen omgang var ikke bra. Vi spilte ingen dårlig kamp totalt sett, men det ble for varierende prestasjoner.

Vesterbekkmo voktet målet i Ingrid Hjelmseths fravær, og hun fikk mer enn godkjent fra treneren.

- Silje var god i mål. Hun er sikkert ikke fornøyd selv med tre baklengsmål, men det var ikke hennes skyld. Jeg er glad for å se at hun kom bra fra det, for det gir oss bedre dekning på keeperplass, sa Pellerud, som var fornøyd med den sentrale midtbanen og Ada Hegerberg på topp.

- Ellers var det for varierende.

(NTB)