Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pellerud glad for forlik med Lillestrøm

Tidligere Lillestrøm-trener Even Pellerud er glad han slipper en belastende rettssak mot ledelsen i Lillestrøm Sportsklubb. Han er fornøyd med forliket som ble inngått i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pellerud hadde stevnet Lillestrøm Sportsklubb for retten fordi han mente seg usaklig oppsagt. Rettssaken skulle startet i Nedre Romerike herredsrett mandag klokken 09, men i stedet for rettsforhandlinger ble det forliksforhandlinger, og etter tre timer var avtalen klar. Forliket innebærer at Even Pellerud får økonomisk kompensasjon for tapte arbeidsinntekter, tapte framtidige inntekter og for tort og svie.

- Jeg er fornøyd med oppgjøret. Det er godt å være ferdig med denne saken og legge Lillestrøm bak seg. Nå kan jeg rette blikket framover, sier Pellerud til NTB, og legger til at han nå har fått en økonomisk situasjon som gjør hverdagen lettere.

Partene er blitt enige om ikke å gå ut med avtalens innhold.

Vil tilbake

Pellerud hadde opprinnelig kontrakt med Lillestrøm ut år 2000, men klubben valgte å løse ham fra kontrakten i oktober i fjor. Nå vil han tilbake som trener på toppnivå, men først skal han ha seg en god ferie sammen med familien på varmere breddegrader.

- Jeg har ikke mistet selvtilliten og «gutset». Jeg skal tilbake om ikke så alt for lenge, erklærte Pellerud mandag, men medgir at han ennå ikke har noen konkrete tilbud for hånden.

Han mener at hans anseelse som fotballtrener åpenbart er skadd på grunn av avskjedigelsen.

Kun økonomi

Daglig leder Svein Skoglunn i LSK synes det var «greit» med et forlik og sier seg fornøyd med avtalen. Et sentralt tema under tidligere forhandlinger skal ha vært at Pellerud mener han har fått sparken. Lillestrøm har ikke akseptert dette fordi ledelsen tilbød ham stillingen som spillerutvikler i klubben. Dette var ikke noe tema i forhandlingene mandag, ifølge Skoglunn.

- Det dreide seg kun om økonomisk kompensasjon. Vi ville ha en avtale som begge parter kunne leve med, og det greide vi, sier han til NTB.

I en pressemelding underskrevet av begge partene heter det at LSK beklager at Even Pelleruds trenerengasjement den siste sesongen er blitt fremstilt i mediene på en måte som kan skade hans status som trener. Partene beklager også at de ikke ble enige om avgjørende spørsmål i forhold til å utvikle LSK sportslig. LSK-ledelsen beklager spesielt at det ikke har vært mulig å skape grunnlag for videre samarbeid med Pellerud i en rolle som spillerutvikler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!