Pellerud har en vanvittig statistikk mot Danmark

Sju år siden Norge slo naborivalen.

GODT TAK:  Det er ikke rart Even Pellerud smiler. Han har kun ett tap mot Danmark som Norge-trener..
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GODT TAK: Det er ikke rart Even Pellerud smiler. Han har kun ett tap mot Danmark som Norge-trener.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotball-EM 2021

EM-program

Even Pellerud har en overdådig statistikk som norsk landslagssjef mot EM-semifinalemotstander Danmark: 11 ganger på 12 kamper er han blitt en vinner.

I Pelleruds første periode som norsk landslagssjef spilte Norge 12 ganger mot Danmark og opplevde aldri å tape. Fire ganger ble danskene slått i EM- og VM-sluttspill.

Da får det ikke hjelpe at Norge er uten seier mot danskene siden 2006 (to uavgjorte og fire tap, samtlige i Algarve Cup). Tyskland var uten tap i 59 EM-kamper fra de møtte Pelleruds Norge i 1996 til de møtte Pelleruds Norge neste gang i 2013.

Even Pellerud debuterte som norsk landslagssjef med 2-1-seier mot Danmark i Vejle 16. august 1989. Det ble begynnelsen på et dansk mareritt som skulle vare i over et tiår.

Så lenge Pellerud var landslagssjef, var vant Norge 10 ganger og spilte to uavgjorte mot Danmark, med total målforskjell 36-12.

Fire av fire Fire ganger møttes lagene i sluttspill. Norge slo Danmark 8-7 på straffespark etter 0-0 i semifinalen i EM-sluttspillet på dansk jord i 1989, vant den avgjørende gruppekampen i Kina-VM to år senere (Norge fikk sølv, danskene ble utslått), vant 1-0 i EM-semifinalen i Italia i 1993 (norsk gull, dansk bronse) og vant 3-1 i VM-kvartfinalen i Sverige i 1995 (norsk gull igjen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer