Pellerud skal få skikk på VIF

Vålerenga har engasjert Even Pellerud som rådgiver for hovedtrener Knut Arild Løberg. VIF håper at Pellerud skal få skikk på det defensive spillet i klubben.

- Vi klarer ikke å holde plassen i eliteserien hvis vi slipper inn så mange mål som vi har gjort. Vi håper at Even Pellerud kan hjelpe oss med det, sier VIF-leder Jon H. Nordbrekken til NTB.

Pellerud skal bidra ut sesongen 1999 med rådgivning om områder der hovedtreneren føler behov for det.

Even Pellerud har i flere år trent det norske kvinnelandslaget med stor suksess etter at han la opp som aktiv spiller. Men han har ikke hatt like stor suksess som klubbtrener. Pellerud har måttet gi seg i både Lillestrøm og danske Ikast.

- Jeg tror at Even Pellerud kan komme inn å gjøre en bra jobb for klubben. Han har komplementerende kunnskaper som kan hjelpe Knut Arild Løberg, sier Nordbrekken.

Uavklart

VIF-lederen vil ikke si noe om Pellerud er aktuell som hovedtrener fra neste sesong.

- Nå må vi først og fremst satse på å berge plassen i eliteserien. Neste sesong er et ikke-tema foreløpig. Satsingen neste år er avhengig av hvilken divisjon vi spiller i, sier Nordbrekken til NTB.

I fjor hentet Vålerenga Egil «Drillo» Olsen til klubben i et forsøk på å berge klubben fra nedrykk. Drillo klarte det. Vålerenga håper at Pellerud oppnår like stor suksess.

- Jeg følte at vi måtte gjøre noe. Og trener Knut Arild Løberg er inneforstått med denne avgjørelsen. Det er ikke noe mistillit mot ham, sier VIF-leder Jon H. Nordbrekken .

(NTB)