Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pelosi ber Bush vurdere OL-boikott

Av åpningseremonien.

Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, ber president George W. Bush vurdere å boikotte åpningsseremonien under OL i Beijing i protest mot myndighetenes hardhendte metoder i Tibet.

- Jeg tror at en boikott av åpningsseremonien, som egentlig er en markering for å vise respekt til den kinesiske regjering, bør vurderes, sier Pelosi til ABC News.

- Presidenten bør vurdere dette og se hva andre statsoverhoder gjør, sier Pelosi.

Demokratenes leder i Kongressen besøkte i mars den tibetanske eksillederen Dalai Lama i India, til protester fra kinesiske myndigheter.

Bush planlegger å delta under OL-åpningen i Beijing i august, mens Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy har sagt at de vurderer å holde seg hjemme.

Myndighetene i Beijing hevder at 18 sivile og to politioffiserer er drept i opptøyer i Tibet, mens tibetanske eksilledere hevder at politiet med sine hardhendte metoder har drept mellom 135 og 140 tibetanere.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sa før helgen at en boikott av OL ikke vil ha noen virkning, og hun la til at hun ikke ønsket å fornærme det kinesiske folk.

(NTB)

POLITISKE FIENDER: USAs president George W. Bush (t.v.) blir oppfordret til å vurdere en boikott av åpningsseremonien. Oppfordringen kommer fra Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/SCANPIX
POLITISKE FIENDER: USAs president George W. Bush (t.v.) blir oppfordret til å vurdere en boikott av åpningsseremonien. Oppfordringen kommer fra Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media