Pelu i troppen mot Brann

Spilleberettiget inntil videre.

Norges Fotballforbund vil straffe John Pelu i to kamper for filmingen på Lerkendal søndag, men Rosenborg-spilleren får spille kampen mot Brann onsdag.

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har ikke fått innstillingen fra administrasjonen. Den kommer først før helgen.

- Det betyr at han er spilleberettiget fram til det er fattet en endelig avgjørelse på om han suspenderes eller ikke, sier domsutvalgets leder Svein Olav Larsen til TV 2 Sporten.

Seksjonsleder Roger Ness i Forvaltnings- og jusseksjonen i NFF bekrefter at Pelu kan spille mot Brann.

- Saken sendes over til utvalget i dag, og de ulike partene skal få et par dager til å kommentere saken på før utvalget skal behandle den i slutten av uken. Siden det ikke er snakk om direkte rødt kort, må klubb og spiller få sjansen til å kommentere saken, sier Ness.

Pelu lurte dommeren til å blåse straffespark da han falt inne i Viking-feltet i søndagens seriekamp på Lerkendal. RBK vant 2-0.

(NTB)

KAN SPILLE I MORGEN: John Pelu kan spille mot Brann, til tross for at han er tiltalt for å ha filmet seg til et straffespark mot Viking. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KAN SPILLE I MORGEN: John Pelu kan spille mot Brann, til tross for at han er tiltalt for å ha filmet seg til et straffespark mot Viking. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Pelu i troppen mot Brann