Pelu synes ikke han fortjener å starte

Selv om strekken fra det fallet endelig har sluppet.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): FC Lyn Oslo - Rosenborg 1-2.

John Pelu startet sin første kamp for Rosenborg siden 4.juni i går kveld, og takket for tilliten med å dunke inn ledermålet mot Lyn på Ullevaal Stadion.

Pelu avsluttet dermed langhelga som startet med et målgivende innhopp mot Brøndby i Uefa-cupen med sin første scoring for RBK, og 26-åringen føler seg i bedre form enn noensinne i sort og hvitt.


Likevel plasserer svensken seg rett tilbake på benken når Steffen Iversen (skadd) og Didier Konan Ya (karantene) er klare igjen.

Fortjener ikke startplass

- Nei, jeg synes ikke jeg fortjener å starte på grunn av dette. Det er Didi og Steffen som fortjener å starte i angrepet til Rosenborg, sier Pelu til Dagbladet.no.

Til tross for forventningene i pressesonen nektet 26-åringen etter kampen å si at det smakte spesielt godt å komme tilbake med scoring.

Svensken synes rett og slett ikke et Tippeliga-mål er noe særlig å ta på vei for, for som han sier det:

UTENFOR REKKEVIDDE: Eddie Gustafsson strakk seg etter skuddet fra John Pelu, men nådde ikke bort på markkryperen som smalt inn i hjørnet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
UTENFOR REKKEVIDDE: Eddie Gustafsson strakk seg etter skuddet fra John Pelu, men nådde ikke bort på markkryperen som smalt inn i hjørnet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg har scoret utrolig mange mål før jeg, det er ikke noe merkverdig med det. Det er selvfølgelig alltid godt å score, men jeg hopper ikke i himmelen for det. Jeg er bare fornøyd med resultatet.

«Pelu-krampa» satt lenge

John Pelu har slitt med strekktrøbbel i hele sommer, et problem som blant annet forklarte det mye omtalte fallet som skaffet Rosenborg straffe mot Viking i juni.

Siden den gang har spissen bare noen små innhopp for trønderne. Svensken har ikke følt seg hundre prosent frisk før inntil for noen uker siden, men nå ser beina endelig bra ut.

- Jeg tror i det minste jeg er skadefri nå. Det var bløtt i dag og alle ble slitne, men jeg holder 90 minutter, og det er et godt tegn, sier han til Dagbladet.no.

Men altså ikke godt nok til at han føler han fortjener å starte neste RBK-kamp.

26-åringen er mer opptatt av at flere spisser i form kan få Rosenborg tilbake i toppen.

- Vi vinner i dag og spiller bra. Vi har ambisjoner om å ta medalje, og da er det viktig å ha en sterk tropp og også flere alternativer foran, sier Pelu.

Pelu synes ikke han fortjener å starte
KOMBINASJONEN: Pelu kunne juble med Marek Sapara, som slo den målgivende pasningen som ga svensken plass foran mål.
TØFF SOMMER: John Pelu har slitt med skadeproblemer helt siden den mye omtalte Viking-kampen. Oppgjøret mot Lyn i går var svenskens første fra start siden Brann-kampen som fulgte Viking, 4.juni.