Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pengegaloppen fortsetter

Den italienske storklubben Lazio har brukt over to milliarder kroner på spillerkjøp de siste to sesongene. - Denne trenden kommer bare til å fortsette, sier lagets trener Sven-Göran Eriksson.

Eriksson har en suksessrik karriere bak seg med flere europacuptitler og seriegull på samvittigheten. I vår ledet han Lazio til triumf i den italienske ligaen for første gang siden 1974.

- Hvis du skal ha mulighet til å vinne de store titlene i fremtiden er det et faktum at du må bruke enorme summer på gode spillere, sier han.

- Jeg kan ikke se at det i overskuelig fremtid vil bli satt noe tak på overgangssummer betalt av de store klubbene, spesielt i Italia.

Pengene styrer

Spania vil imidlertid også være med på pengegaloppen, og Real Madrid satte nylig ny overgangsrekord da klubben la 492 millioner på bordet for portugiseren Luis Figo. Dette er en trend svensken tror vil fortsette.

- Pengene styrer spillet i større grad enn noensinne, og de rikeste klubbene vil få de beste spillerne, og dermed også vinne trofeene.

Sånn har det imidlertid ikke alltid vært.

- For mange år siden vant jeg europacupen med IFK Göteborg uten stjernespillere og stort budsjett. Slike ting kan aldri skje i dag, uansett hvor romantisk det måtte høres ut.

Det er de store sponsor- og TV-avtalene som gjør at klubbene tilsynelatende har ubegrenset med penger til kjøp av spillere.

- Utbetalingene vil bare bli større og større, men det er greit så lenge inntektene er store grunnet stor publikumstilstrømning og sponsoravtaler.

Respekt for Wenger

Lazio er en av de rikeste fotballklubbene i verden, men Eriksson bedyrer at han ikke ser negativt på utviklingen i retning av stadig høyere lønninger og overgangssummer.

- Jeg har respekt for managere som Arsene Wenger, som av prinsipp ikke vil kjøpe spillere fordi de er for dyre, men slik ser ikke jeg det. Min jobb er å bry meg om taktikk, formasjoner og trening, ikke hvor mye spillerne koster, sier Sven Göran Eriksson.

  • Lazios dyreste kjøp i sommer er argentinske Hernan Crespo som kom fra Parma for 466 millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media