Pengegaloppen

Begge er i verdensklasse i sine idretter. Samtidig tilhører de to helt ulike verdener. Mens verdensmester Hanne Staff ikke tjener penger på orientering, har verdensener i Formel 1, Michael Schumacher, en årsinntekt på en halv milliard kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hanne Staff (29) blir aldri rik av idrett. Til det har hun valgt feil. Verdensmesteren i orientering får ikke én krone når hun vinner orienteringsløp.

Merittlista til Hanne er imponerende lang. Men tro ikke at hun blir rik av orientering. I likningen for 1999 sto hun oppført med null i inntekt. Året før tjente hun 89900 kroner.

- I forhold til prestasjonene er virkeligheten urettferdig. Enkelte i noen få idretter blir rike på sporten, sier hun. Men hun klager ikke.

- Jeg verken kan eller vil rette fokus mot manglende pengepremier. Det blir uansett sekundært i forhold til idretten.

Det er gleden over å tilhøre verdenseliten i orientering som driver henne. Selv synes hun at hun har vært heldig siden hun har fått 100000 kroner i stipend fra Olympiatoppen hvert år siden 1994. Ved siden av får hun et 40000 kroners stipend fra Bækkelagets Sportsklubb i tillegg.

- Dessuten jobber jeg mellom 30 og 40 prosent i et prosjekt på Olympiatoppen. Der kan jeg jobbe når jeg vil, og det lar seg fint kombinere med trening, sier Hanne Staff.

Samboer Bjørnar Valstad jobber i halv stilling, slik at paret klarer seg greit økonomisk. Men med to økter om dagen og nesten tjue timers trening i uka er det vanskelig å kombinere toppidrett med jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer