- Pengemakta rår

NRKs sportsredaktør Grethe Johnsen undrer seg stort over at TV2 punger ut for å overta senderettighetene til rally-VM. TV2-sjef Kåre Valebrokk mener NRK er såre og oppfører seg tullete.

I går ble det offentliggjort at Petter Solberg de to neste sesongene skal kjøre rally-VM på TV2. Ifølge Kåre Valebrokk var avtalen i boks allerede fredag, altså før Solberg ble verdensmester søndag. NRK tapte kappløpet og skjønner lite.

- Pengemakta rår. Jeg er veldig overrasket og stiller meg undrende til at TV2 allerede i første budrunde legger seg på et nivå som er mer enn dobbelt så høyt som det vi har betalt per år. Særlig når de har sagt at de ikke er interessert i rettighetene, sier Grethe Johnsen til Dagbladet.

NRK hadde opsjon

Valebrokk fnyser av uttalelsen. Han mener at statskanalen bremset seg sjøl rett i grøfta.

- NRK hadde en opsjon på senderettighetene som de ikke benyttet seg av. Dette blir litt tullete, sier han.

Valebrokk synes slett ikke at han har gravd for dypt i kista.

- Jeg vet ikke hvor mye NRK betalte før, men vi er godt fornøyd og har ikke betalt mer for senderettighetene til 16 runder med rally enn vi for eksempel gjør for å sende playoffkampene mellom Norge og Spania.

- Opplever du NRK som såre i denne saken?

- Ja, men det kan ikke jeg gjøre noe med.

Hadde avtale?

Grethe Johnsen bekrefter at NRK hadde opsjon på senderettighetene, men hun benekter at de ikke benyttet seg av den.

- Vi hadde et møte med WRC Rally (rettighetseierne, red.anm.) mandag. Der sa vi at vi ville benytte oss av den, og fikk tilbakemelding om at dette var i orden. Så hører vi ikke mer før pressemeldingen kom om at TV2 hadde kjøpt dette, sier hun.

Dette avviser sportssjef Bjørn Taalesen i TV2:

- NRK ble informert i forrige uke, sier han.

Ifølge Taalesen har dessuten ikke NRK vært så gira på rallyrettighetene.

- NRK tilbød oss flere ganger å ta over rettighetene.

Taalesen skjønner for øvrig at NRK er såre.

- Jeg kan forstå det, men jeg hadde vært veldig forsiktig med å være det i avisa, sier han.

Grethe Johnsen vil ikke kommentere Taalesens påstander, men hun legger til at det uansett aldri var aktuelt å betale så mye som TV2 har gjort.

- Ett sted må grensen gå, og vi har flere hensyn å ta enn bare de kommersielle, sier hun.

<!--BTEK0--> BYTTER KANAL: Petter Solbergs jakt på en ny VM-tittel neste sesong blir sendt på TV2, i stedet for NRK. Det er NRKs sportssjef Grethe Johnsen lite fornøyd med.