Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pengemaskinen

HOCHFILZEN (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (27) er raskest i sporet, raskest på avtrekkeren og tjener mest penger. Hvem snakket om pengekrise i idretten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens verdenscupåpning her i østerrikske Hochfilzen startet med en solid maktdemonstrasjon fra Bjørndalen på favorittdistansen 10 kilometer sprint.

Hele 1.01,2 minutter foran finske Vesa Hietalahti på andreplass var Simostrand-løperen bare fire tideler bak tidenes største vinnerdifferanse på sprintdistansen.

En rekord han sjøl er innehaver av - fra gull-løpet i Nagano-OL i 1998, hvor han slo Frode Andresen med 1.01,6 minutter.

Etterpå - over en cola på utøverhotellet - fikk han for første gang med selvsyn se tallene som viser at pengene har rullet enda fortere de siste åra.

Inn på konto.

- Å f...

De siste likningstallene viser at Ole Einar Bjørndalen har en formue på hele 3,9 millioner kroner - nesten en dobling bare fra året før.

- Å f..., er det så mye? Hvordan i svarte har det blitt så mye? sier Ole Einar Bjørndalen - og må studere likningstallene ekstra lenge før han kommenterer summen:

- Jeg har ikke oversikt over formue og slike ting. Men jeg vinner jo en del renn, da. Det blir jo litt penger av det, smiler han.

Og om gårsdagens sesongpremiere gir en liten pekepinn, så vil ikke pengene rulle noe saktere i OL-sesongen.

Tjente 50000

For 1.-plassen i går innkasserte han 12000 DM - eller nesten 50000 kroner.

Det er en økning på 3000 DM - drøyt 12000 kroner - fra i fjor.

Skiskyting er nemlig en av idrettene som ikke er rammet av et stadig mer gjerrig næringsliv, og Bjørndalen har i mange år hatt solide avtaler med trofaste og langsiktige sponsorer.

Og enda har han ikke utnyttet markedsverdien fullt ut:

Fortsatt mangler han en privat sponsor på underarmen - som trolig kan innbringe opp mot en halv million kroner ekstra.

- Et norsk firma er interessert. Vi får se hva det blir til, sier Bjørndalen.

Feiret med trening

Langrennsspesialisten var i går også raskest på avtrekkeren. Den stående serien plaffet han ned på sterke 21,2 sekunder.

- Det er det raskeste jeg har gjort i konkurranse. Det var svart i siktet hele tida, så det var bare å trekke av, smiler Bjørndalen fornøyd.

Og om noen skulle mistenke at Bjørndalen er i for tidlig form: Glem det!

- Sjøl var jeg veldig usikker på langrennsformen. Jeg har trent hardt og mye i det siste, og har ikke lagt inn noen formtopp. Det er ikke nå den skal komme. Og, ja, jeg er overrasket over at jeg vant med så mye, forsikrer Bjørndalen - som i fjor sesongåpnet med 95.-plass...

Og hvordan tror du Bjørndalen feiret sin 23. verdenscupseier i går?

Med ei ekstra treningsøkt med forloveden Nathalie Santer på ettermiddagen!

Hele Norges coronakart