DREVET FRAMOVER AV PENGER: Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez (t.h.) mener pengene har vært viktigere for Manchester Uniteds suksess  enn Alex Ferguson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
DREVET FRAMOVER AV PENGER: Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez (t.h.) mener pengene har vært viktigere for Manchester Uniteds suksess enn Alex Ferguson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell CheyneVis mer

- Pengene har vært viktigere for United-suksessen enn Ferguson

Benitez mener United-sjefens betydning er overvurdert.

(Dagbladet): Liverpools nåværende manager Kenny Dalglish er mest opptatt av å dempe fokuset på managerduellen mot sir Alex Ferguson foran helgens møte med Manchester United.

- Dette er ingen individuell konkurranse mellom Fergie og meg. Det er to fotballklubber som møtes - ingen av oss spiller lenger. Vi kan ikke påvirke annet enn det vi gjør i forberedelsen til kampene. Det viktigste for oss er hvordan vi konkurrerer på banen som et lag. Innbyrdes oppgjør (mot Ferguson)? Jeg har ingen anelse av hva stillinga er, og det bryr meg heller ikke, sier en diplomatisk Dalglish, ifølge nyhetsbyrået PA.

En som derimot er hakket mer opptatt av personlig rivalisering, og som ikke er redd for å drive opp temperaturen før prestisjeduellen som sparkes i gang ved lunsjtider lørdag, er tidligere Liverpool-sjef Rafael Benitez.

Drivkraft Forholdet mellom spanjolen og Ferguson gikk fra kjølig til iskaldt vinteren 2009 da Liverpool fulgte United til døra i kampen om ligamesterskapet, og Benitez har siden hatt vanskeligheter med å legge stridighetene bak seg.

I et intervju med BBC Radio Merseyside flesker han til ved å så tvil om betydningen den adlede skottens har hatt for de røde djevlenes pokalfangst gjennom hele Premier League-æraen.

På direkte spørsmål om Fergusons personlighet har vært utslagsgivende i å drive United framover, svarer Benitez, ifølge ESPN:

- Nei, jeg mener det handler om pengene de har brukt. Analyserer du overgangshistorikken deres... Rooney eller Ferdinand, for eksempel... 30 millioner pund for en ung spiller og en midtstopper.

76 spillere Selv om det er vanskelig å argumentere mot suksess, gjør Benitez et helhjertet forsøk, ved å antyde at manageryrket stort sett handler om å snakke med media og bruke penger.

- De (United) er veldig konkurransedyktige hvert eneste år, og det er ikke på bakgrunn av intervjuer og pressekonferanser. Det er fordi de har penger, sier Benitez.

I rettferdighetens navn måtte spanjolen slite med den forhatte eierduoen Tom Hicks og George Gillett gjennom sine siste tre år i klubben, men brukte også en anselig mengde pund på nye spillere i Liverpool.

Etter at Benitez forsvant til Inter sommeren 2009, lagde Daily Mail en fullstendig oversikt over alle kjøp han hadde gjort i løpet av seks år Liverpool, og kom fram til 76 mann til en samlet verdi av godt over to milliarder kroner.

Tall fra nettstedet transferleague.co.uk, som forsøker å føre regnskap over Premier League-klubbenes transaksjoner, viser også at Benitez har hatt høyere gjennomsnittlige nettoutgifter på overgangsmarkedet enn det Ferguson har hatt per sesong.

Virkningsløst spill I BBC-intervjuet kommer Benitez også inn på det psykologiske spillet som foregikk mellom ham og Ferguson ettter at han trakk fram et forhåndsskrevet notat med fakta på en pressekonferanse vinteren 2009. Engelske medier elsker såkalte «mind games», og erklærte seinere Benitez som taperen da United stakk av med ligatittelen til slutt.

Selv avdramtiserer Benitez betydningen av opptrinnet, og mener at ordkriger mellom trenerkolleger er virkningsløse.

- Dersom du sier noe på en pressekonferanse, kan jeg garantere deg at det ikke har noen effekt på en annen manager. Det kan kanskje ha det én av hundre ganger. Pressen liker å prate om «mind game», men det de ikke skjønner er at du ikke kan vinne ordkrigen om du har et dårlig lag. Du kan være den beste på pressekonferanser, men du vil uansett tape etterpå dersom du har et dårlig lag. Det er lett å snakke om psykologisk spill når han (Ferguson) har et godt lag og han har vunnet, og det var det som var tilfellet, sier Benitez.