Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pengene suser inn på alpinkometens konto

Tirsdag vant Henrik Kristoffersen det sagnomsuste slalåmrennet i Schladming. Nå suser pengene inn på kontoen hans på løperfondet.

ØKONOMI: Henrik Kristoffersen (19) har kjørt inn flere hundre tusen kroner i premiepenger i vinter.
ØKONOMI: Henrik Kristoffersen (19) har kjørt inn flere hundre tusen kroner i premiepenger i vinter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): I 19-åringen Henrik Kristoffersen har Norge fått nok en kandidat til OL-gull i alpint i Sotsji.

I går nådde karrieren hans en foreløpig ny topp med verdenscupseieren i slalåm i Schladming.

Dette bare fire dager etter 2. plassen i Kitzbühel-slalåmen. Tidligere i år har han to øvrige pallplasseringer - i sesongåpningen i finske Levi og i sveitsiske Adelboden.

773.000 kroner Slikt gir umiddelbar uttelling på kontoen på skiforbundets løperfond. En oppdatert oversikt fra FIS viser at Rælingen-gutten har kjørt inn 112.096 sveitserfranc i premiepenger i vinter. Og i tillegg kommer bonuser fra ustyrsprodusentene.

De over 773.000 kronene inkluderer også betaling for 7. plassen i Bormio, 9. plassen i Val d'Isere og 12. plassen i Alta Badia.

Alpinkometen fra Rælingen har dermed avansert til 7. plass på FIS-oversikten.

Hirscher aller best På toppen finner vi stadig østerrikeren Marcel Hirscher. Han har vært utenfor pallen i bare ett av de 12 slalåm- og storslalåmrennene han har stilt opp i denne sesongen. Fire av rennene er vunnet.

Dette har gitt Hirscher 263.875 sveitserfranc på kontoen, tilsvarende drøye 1,82 millioner kroner. Nærmest følger Aksel Lund Svindal på 244.243 sveitserfranc, tilsvarende 1,7 millioner kroner.

Øvrige nordmenn på listen er Kjetil Jansrud på 42.257 sveitserfranc, mens Leif Kristian Haugen fortsatt står på sine 11.198 sveitserfranc.

ØKONOMI: Marcel Hirscher var ikke så glad for 2. plassen i Schladming, men kan trøste seg med 1,8 millioner i premiepenger så langt i vinter.  AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
ØKONOMI: Marcel Hirscher var ikke så glad for 2. plassen i Schladming, men kan trøste seg med 1,8 millioner i premiepenger så langt i vinter. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN Vis mer

Beste jente topper Svindal
På jentesiden har Nina Løseth kjørt inn mest premiepenger av de norske: 16.304 sveitserfranc, eller 112.500 kroner. Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel (hhv. 8.000 og 4.000 sveitserfranc) er også å finne på pengelisten.

Jenta som har kjørt inn mest penger denne sesongen er tyske Maria Höefl-Riesch. Hun har vunnet bare tre av de 17 rennene hun har stilt opp i, men til gjengjeld har hun vært utenfor topp 5 bare fire ganger. Belønningen summerer seg til 248.875 sveitserfranc (ca. 1,71 millioner kroner), altså litt mer enn Aksel Lund Svindal.

Faktisk har ytterligere to jenter kjørt inn mer enn 200.000 sveitserfranc. Det dreier seg om Tina Weirather fra Liechtenstein og Lara Gut fra Sveits.

Flere nyheter Saftig rabatt på hytteperle - og større kan den bli
2.200 elever med stryk ble ikke tatt med i snittet
Kulturløft i næringslivet

ØKONOMI: Aksel Lund Svindal har kjørt inn 1,7 millioner kroner i premiepenger så langt i vinter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ØKONOMI: Aksel Lund Svindal har kjørt inn 1,7 millioner kroner i premiepenger så langt i vinter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hele Norges coronakart