<strong>SPISSTJERNE:</strong> Nicklas Bendtner sier han ble mer opptatt av pengene på slutten av Rosenborg-karrieren. Foto: NTB scanpix
SPISSTJERNE: Nicklas Bendtner sier han ble mer opptatt av pengene på slutten av Rosenborg-karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Penger betydde mer enn fotball

I dag fikk Nicklas Bendtner debuten i F.C. København. Spissens uttalelser før kampen vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I starten av september meldte Nicklas Bendtner (31) overgang fra Rosenborg til Ståle Solbakkens F.C. København.

Spissen var uønsket på Eirik Hornelands lag de siste månedene i Trondheim, og dansken ble stadig observert på ferie mens resten av laget trente og spilte kamper. I starten av RBK-karrieren var Bendtner tydelig på at han trivdes svært godt i trønderhovedstaden.

Det forandret seg mot slutten av tiden på Lerkendal.

- I Rosenborg var jeg i en livssituasjon hvor jeg var i tvil om jeg i det hele tatt hadde lyst til å fortsette fotballkarrieren min, forteller han til TV3 Sport.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scanpix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Opptatt av pengene

Mange reagerte på at Bendtner håvet inn en årslønn på mange millioner, men ikke engang var på treningsfeltet.

I intervjuet er Bendtner brutalt ærlig om sin egen motivasjon mot slutten av oppholdet. Når spilletida uteble, mistet 31-åringen også motivasjon. Fotball har vært livet hans siden barndommen, men plutselig var det pengesekken som betydde mest.

- Jeg hadde ikke driven eller gnisten på det tidspunktet, jeg var på en måte mer opptatt av å kunne tjene penger på det enn å kunne bidra. På den måten var jeg var jeg nede et sted hvor det kanskje ikke lenger var noe for meg, sier han til den danske kanalen.

Vil fokusere på fotball

Seinest i august utelukket Solbakken at han ville hente spisstjerna, men midt i en spisskrise ombestemte Solbakken seg. I dag fikk Bendtner debuten for København da han kom inn etter 71 minutter i bortekampen mot Hobro. Spissen fikk en sjanse på overtid, men headingen havnet utenfor. Kampen endte med 2-1-tap for Solbakkens menn.

I den danske hovedstaden har Bendtner funnet igjen motivasjonen til å drive med sporten han elsker.

- Jeg gleder meg til å fokusere 100 prosent på fotball igjen, og ikke ha så mye utenfor, sier han til TV 3.

Det er ingen hemmelighet at Bendtner har havnet i mye trøbbel opp gjennom åra. Spissen er en av Danmarks største stjerner, og hver lille bevegelse

- Jeg vet at det er en del av gamet, og vil gjerne gjøre intervjuet og snakke, men jeg vil gjerne spille fotball og snakke etterpå.

Innholdsrik karriere

Det var i mars 2017 at dansken skrev under for Rosenborg. Bendtner fikk totalt 86 kamper for klubben, og scoret 35 mål. Danskens siste kamp for trønderne var i 3-0-taper borte mot erkerivalen Molde i april.

Siden starten av inneværende sesong har Bendtner imidlertid vært ute i kulden, og i mai bekreftet Stig Inge Bjørnebye overfor Dagbladet at Bendtner hadde spilt sin siste kamp for klubben.

Dermed har det vært ventet at 31-åringen ville forlate Rosenborg i løpet av dette overgangsvinduet.

Før dansken gikk til Rosenborg, spilte han blant annet for storklubbene Arsenal og Juventus. Han har også spilt for Birmingham, Sunderland, Wolfsburg og Nottingham Forest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer