Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen-saken del 2

Penger er ikke et tema når NFF vil kvitte seg med Svein-Erik Edvartsen en gang for alle

Bråket rundt Svein-Erik Edvartsen har allerede kostet Norges Fotballforbund rundt en million kroner, og dyrere kan det bli. Veldig mye dyrere.

PÅ VEI UT: Svein-Erik Edvartsen kan være ferdig i Norges Fotballforbund allerede i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅ VEI UT: Svein-Erik Edvartsen kan være ferdig i Norges Fotballforbund allerede i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET BEGYNTE ALLEREDE i januar, da som en faglig krangel mellom Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge. Før den var løst i minnelighet 9. mai - hvilket handler om at NFF sa seg villige til å dekke Edvartsens tapte dommerutgifter for 2017 - ramlet en ny sak ut av skapet. Og det er den sommerens og høstens Edvartsen-sak handler om, den andre, fillesaken som jeg husker jeg kalte den, er Norges Fotballforbund ferdige med.

Nå er det falske e-poster og ip-adresser det handler om.

Nå er det alvor.

MED ANDRE ORD: De to sakene henger ikke sammen. Ikke juridisk. Ikke praktisk. De handler bare om samme mann. Den første, krangelen om mentorordningen og rekkefølgen for valg av assistentdommere, har allerede kostet NFF rundt en million kroner om man legger advokatutgiftene på toppen av Edvartsens kompensasjon for tapte dommerinntekter i 2017. Den andre, som mest sansynlig er på vei til retten, kan fort koste veldig mye mer. Men det er ikke penger dette handler om selv om NFF i juni presenterte Svein-Erik Edvartsen en skisse til økonomisk kompensasjon om han var villig til å fratre stillingen som seksjonsleder for avdelingen for samfunnsansvar.

Så vidt jeg vet inneholdt også skissen, som et alternativ til den foreslåtte sluttavtalen, en åpning for en annen jobb i NFF-organisasjonen.

TEAM EDVARTSEN MED advokat John Christian Elden i spissen har de siste dagene gjort et stort nummer av avslaget de ga NFF i juni. Det er til å forstå. Det gjør Svein-Erik Edvartsen mer troverdig og får saken deres til å framstå mer solid. Når Edvarsen takker nei til 18 måneders etterlønn, alternativt en annen jobb i NFF-systemet, synes det å være lite å engste seg over. For ikke å snakke om, ifølge en sms fra advokat Elden, at han bare har fått spørsmål om Svein-Erik Edvartsen har skrevet fire (4) av de rundt 40 suspekte e-postene. Underforstått - hva da med alle de andre e-postene fotballpresident Terje Svendsen tilbake i mai kunne bekrefte at NFF ville se nærmere på, hva med de andre nitti prosentene?

Hvem har skrevet dem?

DETTE ER JURIDISK retorikk og har selvfølgelig sitt mål og sin mening. Norges Fotballforbund er ikke der. De er ordknappe, vil ikke kommentere noe som helst, men bekrefter at saken blir landet en av de første dagene, kanskje allerede i dag. Og med landing snakker vi trolig om avskjed, kan hende under vilkår framlagt i et nytt og siste tilbud for om mulig å få denne ballen til å slutte å sprette.

Har jeg forstått motparten riktig er ingen tilbud aktuelle.

Svein-Erik Edvartsen vil da trekke Norges Fotballforbund for retten.

NFF ER FORBEREDT på det. Og at dette kan koste dem dyrt. Likevel er ikke det noe tema. Mitt inntrykk er at det Norges Fotballforbund sitter på av (bevis)materiale, uavhengig av hvor mange e-poster de mener Edvartsen står bak, er for alvorlig til det. Antallet e-poster er derfor uvesentlig. Det er innholdet i de man mener å ha avdekket som er saken. Og derfor er det grunn til å tro at alternativene som ble skissert som mulige løsninger i begynnelsen av juni - før NFF gjorde sine undersøkelser og fikk vite det de mener å vite i dag - er tatt av bordet.

DET BETYR AT Svein-Erik Edvartsen definitivt er ferdig i fotballen og at resten av føljetongen handler om veien ut. Intet mindre. NFF mener seksjonslederen for avdelingen for samfunnsansvar har gått over en grense. En uakseptabel grense. Og viljen til å ivareta organisasjonens verdier og arbeidsmiljø har ingen pris, bare urokkelige prinsipper.

Koste hva det koste vil om så er.

Et forlik eller en dom, det som skjer det skjer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!