Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pengerekord for Tutta

Suzann Pettersen (22) er bare halvveis i sesongen, men har allerede spilt inn mer enn to millioner kroner så langt. Hun har aldri tjent mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå ligger hun på 20. plass på pengelista sammenlagt. 22-åringen fra Oslo påpeker likevel at pengene ikke er drivkraften hennes.

- Jeg har aldri tjent mer penger på golf, men rankingen teller mer enn pengene, sier Suzann til Dagbladet.

Etter US Open sist helg har Suzanns gode spill på USA-touren innbrakt 285824 dollar - ca 2,1 millioner kroner. I tillegg kommer drøye 80000 kroner fra Europa-touren, da hun spilte i Australia på starten av året.

- Og jeg er bare halvveis i sesongen, sier Suzann.

Akkurat nå nyter hun den norske sommeren rundt Oslofjorden. Etter kraftanstrengelsen på en vanskelig bane i US Open er det helt nødvendig å lade batteriene. Neste stopp er storturneringen Evian Masters i franske Evian.

- Det er en bane jeg liker veldig godt, sier Suzann.

Store penger

Evian Masters betyr spill om de helt store pengene igjen. Verdensener Annika Sörenstam vant i fjor og fikk en sjekk på 3,2 millioner kroner. Suzann var sjuk i fjor, men har tenkt å blande seg inn helt i toppen i år.

- Jeg håper at spillet mitt så langt på USA-touren har gjort at markedsverdien min har steget, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. - Resultater er kjekt å ha - og de slår som regel ikke feil.

TOPP NIVÅ: Suzann Pettersen har spilt seg helt opp i verdenseliten, og tjener mer penger enn noensinne. - Rankingen teller mer enn pengene, sier Suzann til Dagbladet.