Pengesekk på vidt gap

RBK-styret satte i går av en betydelig pengesum til spillerkjøp i sommer.

TRONDHEIM (Dagbladet): Temaet ble tatt opp på det vel to timer lange møtet med klubbens styre og ledelse på Lerkendal.

-  Vi har diskutert hvor stor sum Rosenborg skal sette av til å kjøpe nye spillere i sommer. Hvis det er en mulighet i vinduet som åpner nå, som gjør at vi kan forsterke laget, så har vi gitt fullmakt til at de kan bruke midler på det, sier styreleder Ove Snuruås.

Romslige rammer

-  Hvor mange millioner er det snakk om?

-  Hvor stor sum vil jeg ikke kommentere, men det kan brukes mer enn det klubbledelsen har gjort tidligere. De får jobbe med romslige rammer, så får vi se, sier Snuruås.

Heller ikke direktør Nils Skutle vil kommentere hvor mye penger de har fått til spillerkjøp.

Flere hundre millioner

-  Vi kan ikke gå inn i forhandlinger og diskutere kjøpesum, hvis det står i Dagbladet hvor mye vi har å kjøpe for, sier RBK-direktøren med et smil.

Rosenborg har hatt enorme inntekter gjennom ni års deltakelse i Mesterligaen. Godt over en halv milliard kroner brutto har gjort Rosenborg til Norges i særklasse rikeste klubb. I tillegg har klubben blant annet solgt spillere som John Carew til Valencia, Jan Derek Sørensen til Borussia Dortmund, Sigurd Rushfeldt til Racing Santander og Azar Karadas til Benfica - noe som har sørget for et hundretall millioner på kontoen til trønderne. Dermed skulle Rosenborg ha alle forutsetninger for å vise økonomiske muskler på overgangsmarkedet.

Ikke voldsom tro

Trener Per Joar Hansen ser ikke på spillerkjøp som den store løsningen for klubben.

-  Jeg har ikke voldsom tro på at vi kan kjøpe oss ut av dette. Det finnes ikke så mange spillere å få tak i, som kan komme hit og løse alle verdensproblemer, sier Perry.