Martine Ek Hagen fikk premiepengene hun hadde gitt opp

Pengesjokk: Gladnyhet etter svindel

Martine Ek Hagen trodde premiepengene fra karrierens eneste verdenscupseier var tapt etter russisk svindel. Seks år etter seieren i Rybinsk kom sjokkbeskjeden. - Jeg hadde gitt opp, sier Ek Hagen til Dagbladet.

HADDE GITT OPP: Martine Ek Hagen hadde gitt opp å få premiepengene hun har rett på etter Julia Tsjekalevas dopingdom, som sendte Ek Hagen opp til hennes første verdenscupseier i karrieren. Foto: Heiko Junge / NTB
HADDE GITT OPP: Martine Ek Hagen hadde gitt opp å få premiepengene hun har rett på etter Julia Tsjekalevas dopingdom, som sendte Ek Hagen opp til hennes første verdenscupseier i karrieren. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når en utøver blir dopingtatt, gir det flere ringvirkninger.

Én av dem er de økonomiske konsekvensene, i kjølvannet av når en dopingtatt utøver fjernes fra listene og andre utøvere rykker opp på resultatlistene og premiestigen.

Men de rammede utøverne får sjelden pengene de har rett på fra den dopede utøveren som har bedrevet økonomisk svindel. Det har flere norske langrennsutøvere gitt uttrykk for overfor Dagbladet.

For utøverne som tjener mest, er ikke dette problemet nevneverdig kritisk. Men for utøverne som har slitt med å få økonomien til å gå rundt i idrettskarrieren, kan denne kompliserte rettslige prosessen være helt avgjørende.

Martine Ek Hagen fikk i sommer beskjed om at hun er blitt tildelt og har vunnet sin første verdenscupseier, etter at dopingtatte Julia Tsjekaleva ble strøket fra listene i rennet hvor Ek Hagen opprinnelig ble nr. 2 i Rybinsk i januar 2015.

Glad i langrenn? Se vårt NM-magasin fra Granåsen her:

Men å få premiepengene hun har krav på, hadde Ek Hagen gitt opp for lenge siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer