Pengetrøbbel stoppet drømmeovergang

Det er ingen hemmelighet at Inter Milan-stjerna Lautaro Martínez var ønsket av Barcelona. Nå forteller han hvorfor overgangen gikk i vasken.

ØNSKET: Den argentinske Inter-spissen var på ønskelista til Barcelona. Her er Lautaro Martinez i duell mot Real Madrid-kaptein Sergio Ramos. Foto: Juan Medina/Reuters
ØNSKET: Den argentinske Inter-spissen var på ønskelista til Barcelona. Her er Lautaro Martinez i duell mot Real Madrid-kaptein Sergio Ramos. Foto: Juan Medina/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Argentineren har vært fantastisk for Inter Milan denne sesongen, og spilte en nøkkelrolle i laget som sikret klubbens første ligatittel siden 2010.

Lautaro Martínez ble jevnlig linket til Barcelona før 2019/20 -sesongen, det bekrefter han selv til ESPN i Argentina.

- Jeg var nære en overgang til Barcelona, sier 23-åringen.

- Økonomiske problemer

Barcelona har lenge slitt med økonomien. Akkurat det har fått mye fokus etter Super League-fadesen.

Barcelona var en av klubbene som ønsket en Super League. Det kunne fort reddet de røde tallene til katalanerne.

Allerede fra start ville Super League-klubbene fått 35 milliarder kroner på deling, meldte Sky Sports.

De pengene hadde Barcelona hatt bruk for, som i 2020 hadde en finansiell gjeld på hele 274,2 millioner pund, noe som tilsvarer rett i overkant av 2,8 milliarder norske kroner.

- Jeg diskuterte det med Lionel Messi, men klubben hadde økonomiske problemer og jeg bestemte meg for å bli, sier Martinez.

Fordelt på 15 klubber vil det si at Barcelona ville fått 2,3 milliarder kroner hvis Super League hadde blitt et faktum.

Hvis man velger å fordele på de 12 klubbene som først sluttet seg til Super League, ville utbetalingen til Barcelona blitt på hele 2,9 milliarder kroner.

Barcelona ville dermed fått tre ganger så mye penger i løpet av en sesong i Super League, som i Champions League, forklarer Sky-journalist Kaveh Solhekol.

I tillegg hadde TV-rettighetene kommet, som ville vært verdt et sted mellom 2,3 og 2,9 milliarder norske kroner, mente Solhekol.

Det er noe Barcelona kunne tjent svært godt på, men nå risikerer istedenfor klubbene som trekker seg en saftig bot.

Barcelona hadde også en stor nedgang i inntekter fra 2019 til 2020, fra 741 millioner pund til 627 millioner pund. En nedgang som tilsvarer over én milliard kroner.

SUPERLIGA: Superligaens formann og Real Madrid-president Florentino Pérez (71) mener UEFA har håndtert situasjonen dårlig. - Vi gjør dette for å redde fotballen, sier han. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP / Scanpix. Vis mer

Superligaens formann og Real Madrid-president Florentino Pérez var av den oppfatning at en Super League ville gagne alle.

- Disse pengene kommer til å dryppe på alle. Fotballen er som en pyramide. Dersom det kommer mer penger til de på toppen, vil det dryppe mer på dem som er under, uttalte Pérez.

- Ekstremt gode

Barcelona-interessen var ikke første gang han var ønsket til Spania. Da han spilte for Racing i Argentina, skal Real Madrid ha vist interesse.

- Santiago Solari var i Real Madrid og kom til Argentina. Jeg følte ikke for å dra så langt vekk da.

Martinez må ha imponert Solari, men han ble værende i Argentina.

- De tilbydde meg en kontrakt, men jeg følte meg ikke klar, sier Martinez.

Inter Milan stakk til slutt av med angriperens signatur i 2018.

Martinez og spisskollega Romelu Lukaku har hele 59 målpoeng sammen i Serie A, og i tillegg assistert hverandre 18 ganger. Totalt har Inter Milan scoret 74 mål i serien denne sesongen.

Begge kan bekle rollen som målscorer og servitør, noe som gjør partnerskapet et mareritt å forsvare seg mot.

- De har funnet hverandre betraktelig mer denne sesongen, og vært ekstremt gode, fortalte Serie A-kommentator Even Braastad tidligere til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer