Penguins slo tilbake i Stanley Cup

Ny spenning mot Red Wings.

TREDJE FINALEKAMP: Her scorer Pittsburgh Penguins' Mike Talbot i første periode i natt. Foto: Jamie Sabau/Getty/AFP
TREDJE FINALEKAMP: Her scorer Pittsburgh Penguins' Mike Talbot i første periode i natt. Foto: Jamie Sabau/Getty/AFPVis mer

Pittsburgh, Pennsylvania (NTB-AFP): Pittsburgh Penguins slo tilbake og vant 4-2 over Detroit Red Wings i den tredje finalekampen i Stanley Cup tirsdag.

Dermed reduserte Penguins til 1-2 i kamper. Det betyr at laget er med i kampen om Stanley Cup-trofeet for fullt igjen.

Sergej Gontsjar scoret ledermålet til 3-2 midt i siste periode, og keeper Marc-Andre Fleury hadde 27 redninger. De to får mye av æren for at Pittsburgh vant kampen.

Nå satser Penguins på å bli det fjerde laget i NHL-historien som klarer å vinne Stanley Cup etter å ha ligget under med 0-2 etter de to første kampene i serien på sju.

I tirsdagens kamp ga Maxime Talbot hjemmelaget ledelsen etter snaue fem minutter av første periode. Detroit kom tilbake og scoret to ganger ved Henrik Zetterberg og Johan Franzen, før Kris Letang utlignet til 2-2 med 4.03 minutter igjen å spille i første periode.

Annen periode var målløs, og i tredje periode slo Sergej Gontsjar til med 3-2 etter 10.29 minutters spill. Maxim Talbot som scoret det første målet for Penguins, fikk også gleden av å score det siste og fastsette sluttresultatet til 4-2.

Den fjerde kampen mellom de to lagene spilles i Pittsburgh torsdag. (©NTB)