SEIRET: Flavia Pennetta kunne lørdag juble for sin aller første Grand Slam-tittel. Italieneren slo landskvinnen Roberta Vinci i strake sett i US Open. Etter kampen annonserte hun at karrieren er over. Foto: 
Clive Brunskill/Getty Images/AFP
SEIRET: Flavia Pennetta kunne lørdag juble for sin aller første Grand Slam-tittel. Italieneren slo landskvinnen Roberta Vinci i strake sett i US Open. Etter kampen annonserte hun at karrieren er over. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFPVis mer

Pennetta vant US Open. Så overrasket hun alle i seiersintervjuet

- Slik vil jeg ta farvel.

Flavia Pennetta kunne lørdag juble for sin aller første Grand Slam-tittel. Italieneren slo landskvinnen Roberta Vinci i strake sett i US Open. Etter kampen annonserte hun at karrieren er over.

De to hadde sjokkert ved å ta seg helt til finalen, og der var Pennetta klart sterkest. Hun vant 7-6 (7-4) og 6-2 på vei mot tittelen.

Den italienske 33-åringen hadde aldri vært i nærheten av å vinne en Grand Slam-tittel tidligere i karrieren, og hennes seier er blant de største overraskelsene i moderne tid.

- Jeg trodde aldri jeg skulle vinne denne turneringen. Det er utrolig og en stor overraskelse, sa Pennetta i et intervju vist på Eurosport etter kampen.

Like etter overrasket hun stort ved å meddele at tenniskarrieren er over.

VENNER: Flavia Pennetta og motstander Roberta Vinci. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Flavia Pennetta og motstander Roberta Vinci. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er slik jeg vil ta mitt farvel med tennisen. Jeg er veldig glad, sa hun foran en fullsatt arena i New York.

Spøkte og lo Vinci (32) hadde sjokkert alle med sin seier mot Serena Williams i semifinalen fredag kveld. Amerikaneren hadde vunnet de fire siste Grand Slam-turneringene og var to kamper fra å bli den første siden Steffi Graf i 1988 med seier i alle fire storturneringene i et kalenderår.

Da finalen var over, omfavnet de to landskvinnene hverandre foran jublende tilskuere, og mens de ventet på premieseremonien spøkte de og lo som om de hadde gjennomført en treningskamp.

- Jeg er veldig glad på Flavias vegne. Det er tøft å spille mot noen man kjenner så godt, sa Vinci etterpå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram