Pensjonert TV-kjendis kalte spillere «svartinger» på radio

- Det var ikke meningen at det skulle komme ut.

GJEST I BUA: Bo Hansson er et meget kjent TV-fjes for svenske sportsinteresserte. I går fikk pensjonisten sitte i kommentatorbua under AIK og Gefle. Han kom med rasistiske kommentatorer som ble fanget opp av mikrofonene.  Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX SVERIGE / NTB SCANPIX
GJEST I BUA: Bo Hansson er et meget kjent TV-fjes for svenske sportsinteresserte. I går fikk pensjonisten sitte i kommentatorbua under AIK og Gefle. Han kom med rasistiske kommentatorer som ble fanget opp av mikrofonene. Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX SVERIGE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske webradio-lyttere kunne ved flere anledninger høre noen omtale spillere som «svartinger» under kampen mellom AIK og Gefle i går.

Flere lyttere kjente igjen stemmen til den pensjonerte svenske TV-sportsprofilen Bo Hansson (78). I går kveld bekreftet også Hansson overfor Expressen at det var han som var til stede i kommentatorbua og som sto bak uttalelsene.

- Ikke enda en svarting som skal inn, skal Hansson ha sagt da ghanesiske Kwame Karikari kom inn som innbytter 13 minutter før slutt.

Kampens kommentator Mats Strandberg beklaget på direkten av det var kommet kommentarer som Sveriges Radio ikke sto for i løpet av sendingen. Kommentarene ble ikke sendt på Sveriges Radio P4s fotballsending, men ble kringkastet til dem som hørte kampen på webradio.

- Skulle ikke ut Hansson forklarte seg slik overfor Expressen i går kveld:

- Det var ikke meningen at det skulle komme ut på radio. Jeg sa alt dette for meg selv. Det har blitt litt for mange spillere som har blitt for like i AIK med alle disse importene. Jeg har ikke noe imot svartinger for øvrig, en av de beste er for eksempel Martin Mutumba. Uten ham hadde de jo ikke vært rare greiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer