Northug til ekspert:

- Pensjonerte nisse

Petter Northug (36) leverer et sleivspark til Discovery-ekspert.

PROFIL: Petter Northug under en pressekonferanse i Trondheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB
PROFIL: Petter Northug under en pressekonferanse i Trondheim. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto en debatt mellom Discovery-ekspert Christian Gauseth og Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på Twitter tirsdag kveld. Gauseth var kritisk til en post fra Lars Tjærnås, der sistnevnte mente at Kristiansund-trener Christian Michelsen har gjort en god lederjobb denne sesongen.

- Christian Michelsen har - sett utenfra - håndtert motgang eksemplarisk som leder, skriver Tjærnås over en video der Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud er kritisk til Michelsen.

En uenig Gauseth svarer:

- Hvor mye KBK har du sett i år? Hvilke taktiske grep har du latt deg imponere av?

Tjærnås legger til at han mener diskusjonen handler om hvordan Michelsen har stått frem i media, ikke med spillerne i garderoben.

Dialogen mellom Tjærnås og Gauseth om Michelsen fortsetter i et par-tre meldinger, før Northug etter hvert kommenterer Tjærnås sin første melding.

- Enig, Lars. Michelsen gjør uansett en bedre jobb enn han pensjonerte nissen i studio, er meldingen fra den tidligere langrennsstjerna.

Etter denne saken ble publisert presiserer Northug til Dagbladet at han aldri har kritisert Gauseth, men heller «han i studio». Mannen i studio i videoklippet er Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.

KJENT ANSIKT: Petter Northug følger blant annet norsk og internasjonal fotball for TV 2.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
KJENT ANSIKT: Petter Northug følger blant annet norsk og internasjonal fotball for TV 2.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

- Imponerer ikke

Gauseth, som la opp som fotballspiller etter den forrige sesongen, var på sin side ikke i tvil om at det var han selv Northug refererte til. Han sa følgende om Northugs kommentar i går kveld:

- For meg er det avsporing, og det er sånn det ofte blir når jeg deltar i debatter. Det handler om meg i stedet for budskapet. Jeg synes det er helt legitimt å spørre om Michelsens lederegenskaper, som Petter Bø Tosterud (fotballekspert i Discovery, journ. anm.) gjorde i studio etter kampen på søndag, når Kristiansund har tatt seks poeng etter 17 serierunder.

Gauseth omtaler Northug som «en veldig fin type» som har gitt mange gode idrettsøyeblikk, men at han akkurat her, når han begynner å kalle ham for ting, ikke imponerer.

HJEMME HOS: Petter Northug viser frem leiligheten sin i Oslo. Video: Klarna Vis mer

- Synes du det er ufint?

- Dette må han få holde på med, men jeg svarer ikke på ting som går på person. Twitter har blitt et sted der det er veldig lite diskusjon.

Gauseth lever videre fint med at han og Tjærnås er uenige om Michelsen, men stiller spørsmål rundt hvor mye Tjærnås egentlig har sett av KBK denne sesongen.

SNAKKER MED PRESSEN: Christian Gauseth under tiden i Mjøndalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SNAKKER MED PRESSEN: Christian Gauseth under tiden i Mjøndalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Jeg kan fortelle at jeg har sett hvert eneste spark på ballen fra samtlige lag i Eliteserien i år og hvert eneste intervju Christian Michelsen har gjort hos oss. Så jeg mener jeg har veldig god dekning for det jeg sier, og en god begrunnelse, forklarer Gauseth.

Gauseth mener Tjærnås blir noe generell i Michelsen-analysen.

- Jeg skulle gjerne fått et spesifikt svar på hva han mente var så bra. Jeg ser hver fall ikke det samme som ham.

EKSPERT: Lars Tjærnås på Old Trafford. Foto: Terje Pedersen / NTB
EKSPERT: Lars Tjærnås på Old Trafford. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Rykker ned

Gauseth er ikke overraskende lite imponert over jobben Michelsen har gjort i Kristiansund denne sesongen. Laget ligger nederst på Eliteserie-tabellen, og har vunnet kun én av 17 ligakamper.

- Jeg synes han har gjort en slett jobb, og jeg synes han takler motgangen veldig dårlig, både som fotballtrener og som leder.

- Tenker du at de rykker ned?

- Ja, Kristiansund sendte jeg ned for to runder siden. De spiller i OBOS-ligaen i 2023, avslutter Gauseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer