«Pep» Clotet gir seg som Viking-trener

- Jeg beholder lojaliteten til Åge.

FORLATER VIKING: Josep «Pep» Clotet Ruiz (t.h) sier han hadde tilbud om å fortsette i Viking, men mener det ville lagt bånd på den nye hovedtreneren som skal overta for Åge Hareide. Etter all sannsynlighet blir det Kjell Jonevret. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
FORLATER VIKING: Josep «Pep» Clotet Ruiz (t.h) sier han hadde tilbud om å fortsette i Viking, men mener det ville lagt bånd på den nye hovedtreneren som skal overta for Åge Hareide. Etter all sannsynlighet blir det Kjell Jonevret. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer


Spanske Josep Clotet Ruiz slutter som trener i fotballklubben Viking.

Den spanske treneren kom til klubben ved nyttår, men er nå ferdig i klubben. Viking og «Pep» ble i dag enige om å avslutte samarbeidet.

Åge Hareide måtte gå som manager for halvannen uke siden. Hareides avskjed, og behovet for å ansette en ny hovedtrener, gjorde at Clotet nå forlater klubben.

- Jeg kunne bli her eller jeg kunne dra. Viking ga meg valget. Men å dra var det riktige for begge parter. Det ville vært fantastisk å fortsette i klubben. Jeg har et strålende forhold til spillerne, men om jeg hadde blitt, ville det lagt bånd på den nye hovedtreneren, og det ville ikke vært fair, sier Clotet til klubben nettsted.

- I spansk fotball er det også normalt å forlate en klubb når trenere eller managere du selv arbeider med, drar. Jeg beholder den lojaliteten til Åge, forteller spanjolen.

Kjell Jonevret blir trolig ny hovedtrener i Viking.

(NTB)