England Fotball-EM 2021

Pep for en gategutt

Både England og Europa er splittet. Det hører du på pipinga.

OVERRASKET: Mange hevet øyenbrynene da England offentliggjorde laget før åpningskampen i EM mot Kroatia. I stedet ble det veldig bra. Dette kjappe, offensive laget hører til blant EM-favorittene Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

MED et Europamesterskap i fotball spredd rundt hele kontinentet, kan du høre hvor splittet vi er. Mens de piper i St. Petersburg for de som kneler; blir de som står helst pepet ut i London.

På Wembley skulle det bare mangle. Der knelte de engelske spillerne for at guttunger som Raheem Sterling skulle få en sjanse.

Han fikk den muligheten og skjøt England til en historisk god EM-start. For første gang på ti europeiske mesterskap vant de som oppfant dette spillet en åpningskamp i et EM.

Og mye mer enn det. Seieren kom etter lange perioder med kvikt, smart angrepsspill av en gjeng med mange unggutter. Endelig er det et engelsk landslag som ser ut som en virkelig vinnerkandidat i et sluttspill.

Men den egentlige historien handler om Raheem Sterling selv.

DETTE er fortellingen som gjør fotballen til noe mer. Den om sportens magiske kraft til å forandre alt. Om du mer eller mindre tilfeldig trekker vinnerloddet.

For Raheem var det mamma som trakk. Og det var først ikke til å skjønne. Da han var et par år gammel, lot hun gutten bli igjen hjemme hos bestemor i Kingston på Jamaica. Nadine Clark Sterling dro til London for å tjene penger som pleier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer