MANAGERRIVAL: Pep Guardiola har statistikken på sin side når de to managerne leder Manchester-lagene mot hverandr ei kveld. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK AND Oli SCARFF / NTB Scanpix
MANAGERRIVAL: Pep Guardiola har statistikken på sin side når de to managerne leder Manchester-lagene mot hverandr ei kveld. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK AND Oli SCARFF / NTB ScanpixVis mer

Pep og City er sesongens siste mulighet til å bryte Mourinhos imponerende rekord

Dersom Manchester City vinner i kveld, er det første gang José Mourinho går poengløs av banen to ganger mot samme lag i løpet av en ligasesong. 

Manchester City - Manchester United spilles 21.00 i kveld.

(FourFourTwo): Da terminlista ble lagt ut før sesongstart, var det nok mange som både håpte og trodde at Manchester-derbyet ville være en kamp mellom gulljagende lag. I stedet har Manchester United og Manchester City nok med å kjempe om tredje- og fjerdeplass.

José Mourinho har allerede vunnet ligacupen med de røde denne sesongen, og kan også vinne Europa League. For de lyseblå rivalene er det ikke noe håp om trofeer, noe som gjør kveldens kamp ekstra viktig for Guardiola.

- Hvis jeg ikke vinner noe sølvtøy, vil jeg ikke være her lenge, sa Guardiola ifølge Sky Sports forrige måned.

Noen uker etterpå røyk Manchester City på hodet ut av FA-cupen mot Arsenal i semifinalen. Det betyr at Guardiola for første gang i managerkarrière ikke vinner noe som helst.

- Uten sølvtøy vil det ikke være en god sesong. Jeg visste det i august. Å være manager handler om resultater, sier Guardiola.

Vil tilpasse oss

Nå handler det om å sikre en plass som gir muligheten til Champions League-spill neste sesong, men dersom City ikke skulle klare det, er det ingen krise ifølge spanjolen.

- Jeg tror vi har muligheten til å kvalifisere oss for Champions League, men hvis vi ikke klarer det vil vi tilpasse oss og spille i Europa League, sier han.

Manchester United viste forrige sesong at det å spille i Europa League ikke nødvendigvis hindrer en klubb i å hente spillere fra øverste hylle. Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly og Zlatan Ibrahimovic er alle eksempler på det. Samtidig vil det være en solid nedtur for en manager med CVen til Guardiola å havne utenfor topp 4.

- Om de ikke klarer Champions League, så har det vært en skikkelig fiaskosesong for Pep, det er det ikke noen tvil om, har Kasper Wikestad uttalt til FourFourTwo.

Selv mener Guardiola at mangel på sølvtøy ikke gjør ham til en dårligere manager.

- Jeg er ikke en dårligere managere selv om jeg ikke vinner titler. Jeg føler at jeg er en bedre manager enn tidligere fordi jeg har lært mye og har mer erfaring. Jeg har lært å takle situasjoner bedre enn før, sier han til Sky Sports.

José Mourinho lot seg heller ikke friste til å komme med stikk til sin managerrival da han ble spurt om hva han mente om Citys sesong.

- Det er ikke et spørsmål jeg skal svare på, sa Mourinho ifølge The Telegraph.

Statistikken på sin side

Når José Mourinho og Pep Guardiola leder sine respektive lag ut på Etihad-gresset i kveld, er det 19. gang de to managerne møtes. De foregående møtene har endt med åtte seire, fire tap og seks uavgjort for Guardiola, som dermed har statistikken på sin side.

Og Pep Guardiola kan gjøre noe ingen managere har gjort før ham: lede et lag som slår José Mourinho i begge ligakampene samme sesong. Manchester City vant det første oppgjøret på Old Trafford 2-1 i september.

Dersom City vinner i kveld, er det første gang Mourinho går poengløs av banen to ganger mot samme lag i løpet av en ligasesong. Statistikken strekker seg over en periode på 17 sesonger som manager for Porto, Inter Milan, Real Madrid og nå Manchester United, skriver The Independent. City er det eneste laget som kan bryte den rekorden denne sesongen.

Mourinho mener at det er Manchester City som er favoritter til topp 4, på grunn av Uniteds tøffe kampprogram.

- De spiller en kamp i uka ut sesongen, mens vi spiller semifinaler (i Europa League journ.anm.) som er veldig viktige for oss, sier Mourinho.

City har seks ligakamper igjen å spille, mens United potensielt har ni kamper igjen dersom de tar seg til Europa League-finalen. United har spilt f.eks. spilt 12 kamper mer enn Liverpool og 14 kamper mer enn Chelsea denne sesongen.

Manchester United vil fort vise seg å være en hard nøtt å knekke for rivalene. De røde djevlene har ikke tapt en kamp i ligaen siden 23. oktober (0-4 mot Chelsea). Det er 23 strake kamper uten tap, seks færre enn klubbrekorden.