SLAPP MED SKREKKEN: Pep Guardiola mønstret et sterkt mannskap, men måtte ha straffer for å slå ut Wolves og ta seg videre til kvartfinalen. Foto:   REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
SLAPP MED SKREKKEN: Pep Guardiola mønstret et sterkt mannskap, men måtte ha straffer for å slå ut Wolves og ta seg videre til kvartfinalen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

Pep og City nære fiasko. Skylder på ballen: «Hva er det der?»

Manchester City karret seg videre i Ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Championship-laget Wolverhampton.

Manchester City - Wolverhampton 0-0 (0-0) Manchester City videre etter 4-1 på straffespark.

(FourFourTwo): Det var nok ikke dette resultatet Manchester City-manager Pep Guardiola så for seg, da han satte opp begge superstjernene Gabriel Jesus og Sergio Agüero fra start mot et svekket Wolverhampton i ligacupens fjerde runde.

«Ulvene» topper riktignok Championship etter 13 spilte kamper, men gårsdagens mannskap var uten flere av de mest sentrale spillerne på laget.

Til tross for dette holdt bortelaget på å sjokkere City-stjernene flere ganger, uten å få uttelling. Selv om Pep kastet innpå stjerner som Leroy Sané og Kevin De Bruyne i sluttminuttene, maktet ikke hjemmelaget å finne veien til nettmaskene på Etihad.

Heller ikke i de to ekstraomgangene ble det scoring på Etihad. Det er uvant kost for et City-lag osm hadde vunnet elleve kamper på rad og scoret 39 mål i prosessen.

Skylder på ballen

Og ifølge manager Pep Guardiola var det en spesiell grunn til det.

- Det er ikke akseptabelt. Ballen var uakseptabel å bruke i en turnering på dette nivået, sier Guardiola etter kampen.

- Den er for lett, den beveger seg overalt, det er ikke en god ball. Det er umulig å score med en slik ball og jeg kan si det fordi vi vant, jeg kommer ikke med unnskyldninger, sier spanjolen.

Guardiola forteller at spillerne kom til ham og klaget på ballen. Han mener det er mer fokus på markedsføring av Ligacupens sponsor på ballen.

- Alle mine spillere spurte, «Hva er det der?» Beklager, Carabao Cup har ikke en seriøs ball som kan brukes i en seriøs turnering, sier Guardiola.

Straffe-helt

I straffesparkkonkurransen ble det iallfall nettkjenning for de lyseblå, som scoret fire ganger.

Den utskjelte City-keeperen Claudio Bravo ble den store helten med to strafferedninger på forsøkene til Alfred N'Diaye og Conor Coady. Han hadde også flere viktige redninger i selve kampen.