Pepet av banen

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge-Sverige 0-0. Publikum begynte å pipe og rope «4- 4- 2, 4- 4- 2» da Semb plutselig la over til et mer defensivt 4- 5- 1 system etter pause. - Det var ikke meningen. Steffen fikk aldri beskjed om at han skulle være spiss, sier Nils Johan Semb.

Det høres nesten for dumt ut til å være sant. Men da Norge byttet fire mann samtidig midtveis i andre omgang, gikk det i surr for både spillere og lagledere.

- Jeg begynte som sentral midtbane. Da byttet kom, gikk jeg først på høyrekanten, så var jeg innom begge indreløperposisjonene, før jeg endte opp ute på venstrekanten. I løpet av fem minutter var jeg innom fem plasser, ler Iversen.

At sjefen egentlig ville at han skulle avslutte kampen sammen med Tore André Flo, fikk han ikke vite før Dagbladet fortalte ham det en drøy halvtime etter kampen. Dermed ebbet det som kunne ha blitt en festforestilling ut med at landslaget ble akkompagnert av piping på vei inn i garderoben.

Fikk kjeft

John Arne Riise var en av de få norske gutta som fikk konstant jubel fra tribunen.

- Jeg vil alltid spille for publikum. De fortjener å få noe ekstra. De har tross alt betalt for å se kampen, sier Riise til Dagbladet.

- Hørte du pipinga?

- Ja, det er ikke noe hyggelig det. Kanskje de peip på slutten fordi vi starta de første 35 minuttene så pass bra.

Etter kampen fikk Riise prisen som banens beste av norsk supporterunion. Da han mottok premien, fikk han klare meldinger om hva de syntes om omleggingen fra 4- 4- 2, til 4- 5- 1.

- Jeg fikk klare meldinger fra publikum da jeg ble flyttet ned som back. De likte ikke det. «Hva i f... var det som skjedde» var det et par som ropte, smiler Riise.

Sjøl er han klar på at 4- 4- 2 fungerer bra.

Ikke alvorlig

- Jeg liker også at jeg får spille på midtbanen, sånn som i klubblaget. Når flere får det, så klarer vi å skape et bedre trøkk.

Ole Gunnar Solskjær føler ikke pipinga som et uttrykk for mistillit.

- Vi tar det ikke så alvorlig at noen få piper. Vi kom til en del sjanser, men akkurat i dag kunne jeg stått og avsluttet til i morgen uten å score. Flere av mulighetene er slike jeg scorer på for United, sier Solskjær.

Han syntes samarbeidet på topp med Carew fungerte brukbart.

- Godkjent. Jeg og John gikk bra sammen på topp, Steffen støttet bra opp bakfra, og John Arne løp jo sokkene av seg.

Han mener at det nå er viktig å holde i gang en kjernegruppe som fungerer godt sammen. Og helst i 4- 4- 2.

- Det fungerte positivt for oss i første omgang. Det spørs selvfølgelig hvem vi spiller mot. Men jeg synes ikke at vi mistet den defensive tryggheten i dag når vi spilte mot et godt svensk lag, sier Solskjær.

Trives

John Carew innrømmer at Norge ikke leverte noen stor forestilling.

- Det var vel ikke noen stor fotballkamp. Min egen innsats er vel grei nok. Det ble veldig mye nesten, sier han tørt.

Han synes likevel at samarbeidet mellom ham og Ole Gunnar har stort potensial.

- Ja, framtida for Norge er 4- 4- 2, men jeg har ikke tro på at det blir sånn. I hvert fall ikke på bortebane. Men jeg trives sammen med Ole Gunnar. Han er flink til å slå baller fram til meg.

- Publikum peip. Hva synes du om det?

- De har lov til det. De er fotballinteresserte folk som har følelser, så det må vi bare akseptere.

FIKK IKKE BESKJED: Norge byttet fire mann. I kaoset fikk ikke Steffen Iversen beskjed om at han skulle på topp sammen med Tore André Flo. Da reagerte publikum. Fredrik Ljungberg så på.
KOMMANDANT: Nils Johan Semb roper men når ikke fram. Harald Aabrekk sekunderer