Pepet ut

Alex Ferguson nekter for at han er preget av presset etter at Manchester United mislyktes nok en gang. Men etter bare ett poeng mot Everton innrømmer han at spillerne sliter.

Etter fiaskoen i Champions League tidligere i uka lovte Alex Ferguson at laget skulle slå tilbake og vise storspill i den engelske ligaen.

Ett poeng på hjemmebane mot Everton som ligger på 15. plass er langt i fra godt nok. Noe hjemmefansen ga høyt og tydelig uttrykk for da de buet og pep laget sitt av banen.

Ferguson nekter å la kritikken og de dårlige resultatene gå innpå seg, selv om engelske eksperter forlengst har spådd hans avgang før sommeren.

-  Vi skal vinne alle kampene i resten av desember, sier han til Skysports.

United møter Wigan, Aston Villa, West Bromwich, Birmingham og Bolton før nyttår.

Treneren mener laget skapte gode sjanser mot Everton, men at de ble for nervøse.

-  Spillerne var desperate etter å vinne, men ble for nervøse i annen omgang. Vi spilte framover for raskt isteden for å spille vår fotball. Det er frustrerende at vi taper så mange poeng på hjemmebane. Men keeperen deres hadde en veldig god dag, sier Ferguson, som innrømmer at spillerne merker presset.

Slo raskt tilbake

Everton sjokkerte United ved å ta ledelsen etter bare sju minutter. Kevin Kilbane gikk på et flott løp og tiltrakk seg mesteparten av United-forsvaret. Dermed sto James McFadden alene da han fikk ballen og scoret fra skrått hold bak en famlende Edwin van der Saar.

Ryan Giggs sørget for at jubelen ikke varte lenge. Åtte minutter seinere løp Giggs enkelt gjennom Evertons forsvar og flikket Paul Scholes pasning nydelig i nettet.

Håp i Everton

Everton-keeper Richard Wright sto strålende og reddet sjanser fra blant annet Scholes, Giggs og Wayne Rooney.

-  Det er et fantastisk resultat. Vi har god flyt for tida, koser oss med fotballen og klarer et topp resultat her, sier Wright.

Han benyttet virkelig sjansen til å vise seg fram nå som Nigel Martyn er ute med skade.

Tidligere Manchester United-spiller Phil Neville mener laget hans burde vunnet.

-  Jeg er glad vi spilte vår egen fotball. Ofte er lag som kommer hit for beskjedne og redde. Med litt større dyktighet hadde vi tatt alle poengene, sier Everton-spilleren til Skysports.

GAMLE KJENTE: Evertons Phil Neville mot sin tidligere lagkamerat Wayne Rooney.
SØRGELIG: All grunn til å være betenkt for Alex Ferguson. Poengtap hjemme mot Everton holder ikke.