<strong>FORBEDRINGSJAKTEN:</strong> Etter å ha blitt pepret med tennisballer, blir det litt enklere å stoppe store håndballer for Steinar Ege og Ole Erevik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FORBEDRINGSJAKTEN: Etter å ha blitt pepret med tennisballer, blir det litt enklere å stoppe store håndballer for Steinar Ege og Ole Erevik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Pepres med tennis- og sprettballer

Kreative keepere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske målvaktene har variert i prestasjonene i VM, noe som har en naturlig forklaring:

Både Steinar Ege og Ole Erevik har slitt med sykdom. Likevel har Erevik vært en av VMs beste keepere (se faktaboks).

I går kveld leverte begge meget bra, i femmålstapet for gullfavoritt Frankrike. Franske Thierry Omeyer er omtalt som verdens beste, han tok 33 prosent av skuddene. Ege og Erevik tok til sammen 38 prosent av forsøkene til de franske verdensstjernene.

Tennisracket En deilig opptur for de to skuddstopperne våre.

Selv om begge har godt med rutine nå (Ege er 38 år og Erevik rundet 30 rett før VM) jakter de hele tida på å forbedre seg. Svenske Mattias Andersson fortalte til Expressen før mesterskapet at han ofte trener med tennisballer, en metode som er godt kjent også for de norske målvaktene.

- Jeg har også trent med tennisballer. Ballen er mindre og det går litt kjappere, så du får trent reaksjonen din. Jeg har også en metode hvor det står en som slår tennisballen med racket, mens jeg står i mål, sier Erevik til Dagbladet.

- Da kommer vel ballen sinnsykt fort?

- Ja, så du skal helst ha med en som har peiling på hva han gjør.

Styrer med brett Keepere er ofte veldig detaljorienterte og mange av dem er svært opptatt av å analysere motstanderne. De blir ofte sett på som litt sære, som en egen liten gruppe i troppen. Når Robert Hedin og spillerne samles i en sirkel under time-outene, står Ege og Erevik og prater sammen ved siden av.

KEEPERTOPPEN

Disse målvaktene har vært best i VM, målt i redninger/skudd og redningsprosent.

1. Daouda Karaboue (FRA) 43/83 (51,8)
2. Johan Sjöstrand (SVE) 85/190 (44,7)
3. Johannes Bitter (TYS) 69/168 (43,7)
4. José Ibanez (SPA) 50/125 (40,0)
5. Sørenn Rasmussen (DAN) 40/100 (40,0)
5. Thierry Omeyer (FRA) 77/193 (39,9)
7. Mattias Andersson (SVE) 37/93 (39,8)
8. Ole Erevik (NOR) 64/163 (39,3)
9. Niklas L. Jacobsen (DAN) 68/175 (38,9)
10. Chan Young Park (KOR) 71/183 (38,8)
...
Steinar Ege (NOR) 48/148 (32,4)

Ege forteller at det finnes et utømmelig univers av kreative måter å drive keepertrening på.

- Jeg har også trent med tennisballer. Det er en del av en teknisk og taktisk trening, det å bruke mindre baller som går fortere og har mindre trefflate. Det finnes 1000 ulike måter å trene på. Det er viktig å være allsidig og finne ut hva som passer for en selv. Det skaper treningslyst, sier målvaktveteranen til Dagbladet.

Og hvis du synes det høres vanskelig ut å redde tennisballer:

- Jeg har også brukt enda mindre baller, som sprettballer. Da er det en som hiver ballen mot en person, som vinkler og styrer ballen videre mot meg med et brett. Det er viktig å nyttig å stadig finne nye måter å trene på, sier Erevik.

PS! Norge møter Tyskland klokka 16.15 i ettermiddag. De norske gutta må vinne for å ikke havne sist i mellomspillgruppa. Norge kan som best bli nummer ni i VM - i verste fall ender de på 12. plass.

<strong>1000 METODER:</strong> Steinar Ege forteller at det finnes 1000 ulike metoder å keepertrene på. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
1000 METODER: Steinar Ege forteller at det finnes 1000 ulike metoder å keepertrene på. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer