Per (15) får trene med Liverpool

Per Ciljan Skjelbred har stående tilbud om å trene med Liverpool. Men allerede i forrige uke ble han klar for Rosenborgs juniorlag.

Skjelbred har fått muligheter de fleste norske fotballinteresserte tenåringer bare kan drømme om. I løpet av ei ukes treningsopphold hos Liverpool, klarte han å imponere nok til å bli invitert tilbake.

- Jeg fikk beskjed om at hvis jeg er på ferie eller planlegger en reise til England, så kan jeg bare ringe Liverpool og si at jeg er i nærheten. Jeg er velkommen til å trene med ungdomsavdelingen, sier en oppglødd Skjelbred til Dagbladet.

Han fikk Liverpool-turen som en av to vinnere av «Proffdrømmen», en konkurranse vist på TV3 i høst, der 12 håndplukkede fotballtalenter har kjempet om englandstur.

- Likner Myggen

- Per er litt Myggen-aktig i spillestilen. Han er moden i forhold til sin alder og en aggressiv ballvinner med gode basisferdigheter, sier Proffdrøm-trener Vidar Davidsen.

Han får støtte av Åge Hareide:

- Per likner på Myggen. Han er liten av vekst, veldig god teknisk og har mange gode ferdigheter, sier Hareide.

15-åringen har hørt Myggen-sammenlikningen før:

- Jeg er blitt sammenliknet med både Myggen og Ørjan Berg. Det viktigste for meg er å være meg selv, sier Skjelbred.

Forrige uke signerte han for Rosenborgs juniorlag.

- Jeg hadde tenkt å skifte klubb nå uansett. For meg går veien inn til landslaget og eventuelt proffspill gjennom Rosenborg. Første mål er plass på Rosenborg-laget, sier den tidligere Trygg/Lade-spilleren.

Invitert til Trondheim

Alexander Breidvik (16) var den andre vinneren av Proffdrømmen. Også han fikk positive tilbakemeldinger fra Liverpool.

- De sa jeg hadde bra goalgetteregenskaper, men også at jeg måtte jobbe mer med pasningsspillet, sier Breidvik.

Han storkoste seg i England.

- Det var stort å hilse på John Arne Riise og de andre, og vi fikk mange nyttige tips, sier Breidvik. Han spiller for Askvoll, men har trent med Sogndals andrelag i det siste.

- Alexander er et råtalent som er invitert på juniortrening hos oss i Rosenborg hvis han er i området, sier Åge Hareide.

På TV3 i kveld kan du se hvordan Skjelbred og Breidvik hadde det i Liverpool.

PÅ ANFIELD: Per Ciljan Skjelbred i garderoben til Liverpools fotballakademi. Han og Alexander Breidvik trente med 14-, 16- og 19-årslagene til Liverpool. - 14-åringene var nesten de beste. Det sies at den årgangen er den beste i Liverpool på lange tider. De var nesten bedre enn 19-årslaget, sier Per Ciljan Skjelbred.
PÅ TRENING: Per Ciljan Skjelbred (i midten) og Alexander Breidvik (til høyre) trener i Oslo før turen til Liverpool.
MED FORBILDE: Per Ciljan Skjelbred, Alexander Breidvik og Liverpools skadde back Vegard Heggem på Anfield.