Per (15) får trene med Liverpool

Per Ciljan Skjelbred har stående tilbud om å trene med Liverpool. Men allerede i forrige uke ble han klar for Rosenborgs juniorlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjelbred har fått muligheter de fleste norske fotballinteresserte tenåringer bare kan drømme om. I løpet av ei ukes treningsopphold hos Liverpool, klarte han å imponere nok til å bli invitert tilbake.

- Jeg fikk beskjed om at hvis jeg er på ferie eller planlegger en reise til England, så kan jeg bare ringe Liverpool og si at jeg er i nærheten. Jeg er velkommen til å trene med ungdomsavdelingen, sier en oppglødd Skjelbred til Dagbladet.

Han fikk Liverpool-turen som en av to vinnere av «Proffdrømmen», en konkurranse vist på TV3 i høst, der 12 håndplukkede fotballtalenter har kjempet om englandstur.

- Likner Myggen

- Per er litt Myggen-aktig i spillestilen. Han er moden i forhold til sin alder og en aggressiv ballvinner med gode basisferdigheter, sier Proffdrøm-trener Vidar Davidsen.

Han får støtte av Åge Hareide:

- Per likner på Myggen. Han er liten av vekst, veldig god teknisk og har mange gode ferdigheter, sier Hareide.

15-åringen har hørt Myggen-sammenlikningen før:

- Jeg er blitt sammenliknet med både Myggen og Ørjan Berg. Det viktigste for meg er å være meg selv, sier Skjelbred.

Forrige uke signerte han for Rosenborgs juniorlag.

- Jeg hadde tenkt å skifte klubb nå uansett. For meg går veien inn til landslaget og eventuelt proffspill gjennom Rosenborg. Første mål er plass på Rosenborg-laget, sier den tidligere Trygg/Lade-spilleren.

Invitert til Trondheim

Alexander Breidvik (16) var den andre vinneren av Proffdrømmen. Også han fikk positive tilbakemeldinger fra Liverpool.

- De sa jeg hadde bra goalgetteregenskaper, men også at jeg måtte jobbe mer med pasningsspillet, sier Breidvik.

Han storkoste seg i England.

- Det var stort å hilse på John Arne Riise og de andre, og vi fikk mange nyttige tips, sier Breidvik. Han spiller for Askvoll, men har trent med Sogndals andrelag i det siste.

- Alexander er et råtalent som er invitert på juniortrening hos oss i Rosenborg hvis han er i området, sier Åge Hareide.

På TV3 i kveld kan du se hvordan Skjelbred og Breidvik hadde det i Liverpool.

PÅ ANFIELD: Per Ciljan Skjelbred i garderoben til Liverpools fotballakademi. Han og Alexander Breidvik trente med 14-, 16- og 19-årslagene til Liverpool. - 14-åringene var nesten de beste. Det sies at den årgangen er den beste i Liverpool på lange tider. De var nesten bedre enn 19-årslaget, sier Per Ciljan Skjelbred.
PÅ TRENING: Per Ciljan Skjelbred (i midten) og Alexander Breidvik (til høyre) trener i Oslo før turen til Liverpool.
MED FORBILDE: Per Ciljan Skjelbred, Alexander Breidvik og Liverpools skadde back Vegard Heggem på Anfield.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer