Per Ciljan Skjelbred mener han burde fått flere sjanser av Drillo

- Jeg har vært mer enn god nok til å spille på det norske landslaget.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Da Norge spilte 1-1 mot Albania i starten av juni fikk Per Ciljan Skjelbred seks minutter som innbytter. Det er de eneste spilleminuttene han har i den pågående VM-kvalifiseringen. Til kampene mot Kypros og Sveits var han ikke engang med i troppen.

Men så ble Per-Mathias Høgmo ansatt som ny landslagssjef, og 26-åringen var plutselig inne i landslagsvarmen igjen.

- Det er artig å være med landslaget og møte gamle kjente igjen, sier Skjelbred til Dagbladet.

Og med gamle kjente mener han nok ikke bare lagkameratene.

Liker Høgmo I 2005 var Skjelbred på vei opp og fram som et av de mest spennende, norske fotballtalentene. Han var en etablert førstelagsspiller på Rosenborg, og hadde spilt alle lagets kamper i Champions League. Men mot Olympiakos i november 2005 brakk den da 18 år gamle trønderen beinet på to steder etter en stygg takling fra Ieroklis Stoltidis.

SCORET: Per Ciljan Skjelbred scoret sitt første landslagsmål da han en sjelden gang fikk sjansen som med flagget på brystet under Drillo. Norge slo Makedonia 2-0 i treningskampen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SCORET: Per Ciljan Skjelbred scoret sitt første landslagsmål da han en sjelden gang fikk sjansen som med flagget på brystet under Drillo. Norge slo Makedonia 2-0 i treningskampen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Per-Mathias Høgmo var trøndernes trener, og en uttalt beundrer av Skjelbred. Om talentet til unggutten skal han ha sagt at «the sky is the limit.» Høgmo støttet Skjelbred i skadeperioden, og sistnevnte innrømmer at han har et godt forholdt til sin tidligere mentor.

- Ja, jeg har bare positive ting å si om han. Per er en bra trener og et flott menneske. Den kombinasjonen er veldig viktig. Vi gleder oss til å se hva han kan utrette som landslagssjef, og kanskje jeg spesielt.

Oversett av Drillo Tyskland-proffen har hatt en flott start på sesongen i Hertha Berlin, hvor han er på utlån fra Hamburg. 26-åringen har spilt seg til fast plass på laget som ligger på øvre halvdel av tabellen i Bundesliga.

- Etter klubbskiftet har det meste gått på skinner for min egen del. Vi har spilt bra fotball, jeg har fått spilltid og jeg har en trener som har trua på meg. Dessuten kler spillestilen meg veldig godt.

Men at Skjelbred tydeligvis er god nok til å spille fast i det som av mange regnes som den beste ligaen i verden for øyeblikket, var ikke nok for vår nylig avgåtte landslagssjef. Bortsett fra to treningskamper i sommer, har det blitt lite spilletid med flagget på brystet under Egil Olsen.

2005: Per Ciljan Skjelbred (t.h.) fikk god støtte av Per-Mathias Høgmo (t.v.) da han brakk beinet på to steder. Her fra pressekonferansen etter at den da 18 år gamle Skjelbred hadde blitt skrevet ut fra sjukehuset. Foto: Geir Otto Johansen / NTB Scanpix
2005: Per Ciljan Skjelbred (t.h.) fikk god støtte av Per-Mathias Høgmo (t.v.) da han brakk beinet på to steder. Her fra pressekonferansen etter at den da 18 år gamle Skjelbred hadde blitt skrevet ut fra sjukehuset. Foto: Geir Otto Johansen / NTB Scanpix Vis mer

For et år siden langet Skjelbred ut mot Drillo, som ikke hadde tatt kontakt etter overgangen til Hamburg.

- Jeg har ikke hørt en dritt siden jeg signerte for Hamburg. Det synes jeg er dårlig. Dårlig oppfølging, sa Skjelbred til VG den gangen.

- Hører hjemme her Med Drillo ute og Høgmo inne, var Skjelbred altså inne i varmen igjen på det første uttaket. Midtbaneterrieren står på det han har sagt, men ønsker samtidig å legge det bak seg.

- Burde du fått flere muligheter under Drillo?

- Ja, men det får være min personlige mening. Dessverre for min egen del blei jeg ikke tatt ut så mange ganger. Gjort er gjort, det er ikke noe å gjøre med nå.

2013: Åtte år seinere er Høgmo landslagssjef og Skjelbred landslagsspiller. her fra førstnevntes aller første trening med det norske landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
2013: Åtte år seinere er Høgmo landslagssjef og Skjelbred landslagsspiller. her fra førstnevntes aller første trening med det norske landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Og Skjelbred er ikke i tvil om at Høgmo nå har gjort rett i å ta ham med.

- Jeg føler selv at jeg er mer enn god nok til å spille på det norske landslaget. For min egen del er det viktig å bli tatt med, så jeg får bevist at jeg hører hjemme blant de beste spillerne i Norge. Nå skal jeg jobbe videre, så får vi se hvor mye spilletid det blir.